Bryllupskake med sjokolade og karamell

Bryllupskake med sjokolade og karamell

En fantastisk god sjokolade-og karamellkake til festen over alle fester – bryllup! Saftig kakebunn, smaksrik karamell- og sjokoladekrem, herlige biter av hakket sjokolade og glinsende sjokoladeglasur. Pyntet med Freia Premium 70% Kakao Mini. Denne kaken tåler godt å stå i noen dager, så unngå stress og lag den ferdig i forkant av bryllupet!

Total Time4 T 40 MIN
VanskeligVanskelig
ServererSERVERER 25
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Bunner
  • 400 gr hvetemel
  • 500 gr sukker
  • 75 gr Freia Bakekakao
  • 2.5 ts natron
  • 2.5 ts Freia Bakepulver
  • 2.5 ts Freia Vaniljesukker
  • 1 dl nøytral olje
  • 3.5 dl kefir
  • 2 dl espresso /sterk kaffe
  • Krem
  • 600 gr Freia Lys kokesjokolade
  • 100 gr Freia Kokesjokolade 70%
  • 340 gr sukker
  • 1.2 dl vann
  • 5 dl fløte
  • Fyll
  • 250 gr bringebær
  • 100 gr Freia Krokanrull
  • 50 gr Freia Daim Strøssel
  • Trekk
  • 750 gr marsipan
  • Glasur
  • 3 fløte
  • 375 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 75 gr smør
  • Pynt
  • 1 eske Freia Premium 70% Kakao Mini (240 g)
  • friske blomster
  • Du trenger
  • bolle , visp, slikkepott, kjele, vekt, litermål, kakering 20+26 cm, bakepapir, kjøkkenmaskin med piskeris, kniv, kjevle, rist, pappbrett, trepinner

FREMGANGSMÅTE

  1. Bunner

    Bland sammen alt det tørre. Bland sammen alt det våte. Sikt det tørre over det våte, bland forsiktig sammen og ikke jobb mer sammen enn nødvendig. Fordel røren i to godt smurte former, en á 26 cm og en á 20 cm. Stek 180 °C i ca. 30 minutter.
  2. Krem

    Kok sukker og vann på medium varme til gylden karamell. Tilsett forsiktig litt og litt fløte, rør godt mellom hver gang. Ta av varmen og tilsett hakket sjokolade. La dette trekke i 2 minutter, rør så alt glatt. Avkjøl kremen i min. 2 timer og la kremen romtempereres i 1 time før pisking.
  3. Fyll

    Del kakene i to eller tre lag etter ønske. Pisk opp sjokoladekremen, pass på å ikke overpiske den - da skiller den seg. Fyll kakene med sjokoladekrem, friske bringebær og Daim/krokanrull. Dekk kaken til slutt med et lag sjokoladekrem rundt hele. Rull ut marsipan til ca. 3 mm tykkelse og dekk begge kakene, skjær av det overflødige. Avkjøl begge kakene.
  4. Glasur

    Varm fløte til kokepunktet. Tilsett hakket sjokolade og rør jevnt, tilsett smør og rør helt glatt. Sett kakene på en rist, og sett risten over en langpanne. Hell glasuren over begge kakene, og stryk forsiktig utover slik at alt blir dekket. La kakene renne av seg og sett den minste kaken over på et pappbrett med samme diameter som kaken. Avkjøl til glasuren er stivnet.
  5. Pynt

    Sett den største kaken på et kakefat. Stikk trepinnene nedi kaken på midten litt spredt rundt, og klipp/skjær av slik at de blir akkurat samme høyde som kaken. Plasser den minste kaken oppå. Pynt så kaken. Vi har valgt å pynte med Premium Mini Dark 70% og friske blomster.
FREMGANGSMÅTE

Detalj Tips

Lag enkelt monogram med Smelt, overheadark og tegning av monogrammet å se etter!

Bytt ut bringebær og krokanrull/Daim med andre frukter/bær/sjokolade etter sesong.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • Postadresse:
  • Mondelez Norge AS, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo, Norge

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323