Bryllupskake med sjokolade og karamell
En fantastisk god sjokolade-og karamellkake til festen over alle fester – bryllup! Saftig kakebunn, smaksrik karamell- og sjokoladekrem, herlige biter av hakket sjokolade og glinsende sjokoladeglasur. Pyntet med Freia Premium 70% Kakao Mini. Denne kaken tåler godt å stå i noen dager, så unngå stress og lag den ferdig i forkant av bryllupet!
4 T 40 MIN
Vanskelig
SERVERER 25
SKRIV UT
INGREDIENSER
- Bunner
- 400 gr hvetemel
- 500 gr sukker
- 75 gr Freia Bakekakao
- 2.5 ts natron
- 2.5 ts Freia Bakepulver
- 2.5 ts Freia Vaniljesukker
- 1 dl nøytral olje
- 3.5 dl kefir
- 2 dl espresso /sterk kaffe
- Krem
- 600 gr Freia Lys kokesjokolade
- 100 gr Freia Kokesjokolade 70%
- 340 gr sukker
- 1.2 dl vann
- 5 dl fløte
- Fyll
- 250 gr bringebær
- 100 gr Freia Krokanrull
- 50 gr Freia Daim Strøssel
- Trekk
- 750 gr marsipan
- Glasur
- 3 fløte
- 375 gr Freia Dronning Sjokolade
- 75 gr smør
- Pynt
- 1 eske Freia Premium 70% Kakao Mini (240 g)
- friske blomster
- Du trenger
- bolle , visp, slikkepott, kjele, vekt, litermål, kakering 20+26 cm, bakepapir, kjøkkenmaskin med piskeris, kniv, kjevle, rist, pappbrett, trepinner
FREMGANGSMÅTE
Bunner
Bland sammen alt det tørre. Bland sammen alt det våte. Sikt det tørre over det våte, bland forsiktig sammen og ikke jobb mer sammen enn nødvendig. Fordel røren i to godt smurte former, en á 26 cm og en á 20 cm. Stek 180 °C i ca. 30 minutter.Krem
Kok sukker og vann på medium varme til gylden karamell. Tilsett forsiktig litt og litt fløte, rør godt mellom hver gang. Ta av varmen og tilsett hakket sjokolade. La dette trekke i 2 minutter, rør så alt glatt. Avkjøl kremen i min. 2 timer og la kremen romtempereres i 1 time før pisking.Fyll
Del kakene i to eller tre lag etter ønske. Pisk opp sjokoladekremen, pass på å ikke overpiske den - da skiller den seg. Fyll kakene med sjokoladekrem, friske bringebær og Daim/krokanrull. Dekk kaken til slutt med et lag sjokoladekrem rundt hele. Rull ut marsipan til ca. 3 mm tykkelse og dekk begge kakene, skjær av det overflødige. Avkjøl begge kakene.Glasur
Varm fløte til kokepunktet. Tilsett hakket sjokolade og rør jevnt, tilsett smør og rør helt glatt. Sett kakene på en rist, og sett risten over en langpanne. Hell glasuren over begge kakene, og stryk forsiktig utover slik at alt blir dekket. La kakene renne av seg og sett den minste kaken over på et pappbrett med samme diameter som kaken. Avkjøl til glasuren er stivnet.Pynt
Sett den største kaken på et kakefat. Stikk trepinnene nedi kaken på midten litt spredt rundt, og klipp/skjær av slik at de blir akkurat samme høyde som kaken. Plasser den minste kaken oppå. Pynt så kaken. Vi har valgt å pynte med Premium Mini Dark 70% og friske blomster.
Detalj Tips
Lag enkelt monogram med Smelt, overheadark og tegning av monogrammet å se etter!
Bytt ut bringebær og krokanrull/Daim med andre frukter/bær/sjokolade etter sesong.