Dronningens Ganachekake
En luksuriøs og mektig sjokoladekake bakt med ekte Freia Dronning Sjokolade, for en mild og utpreget sjokoladesmak. Den består av deilig sjokoladekrem (Ganache), frisk gelè og vaniljefyll. Selve oppskriften er litt utfordrende, men aboslutt verdt arbeidet. En sjokoladekake som er en dronning verdig!
1 T 40 MIN
Vanskelig
SERVERER 8
SKRIV UT
INGREDIENSER
- Kakebunn
- 100 gr Freia Dronning Sjokolade
- 4 stk egg
- 175 gr sukker
- 175 gr hvetemel
- 1 ts Freia Bakepulver
- Sjokoladekrem, fyll og pynt
- 3 dl kremfløte
- 100 gr Freia Dronning Sjokolade
- 1 pk Freia Bringebærgelé
- 1 pk Freia Kakefyll med vaniljesmak
- friske bær
FREMGANGSMÅTE
Bunn
Smelt sjokoladen til bunnen i et vannbad.Visp eggedosis av egg og sukker og rør inn sjokoladen.
Bland hvetemel og bakepulver og vend dette inn i røren.
Hell røren i godt smurt form. Stekes ved 180 °C i ca. 40 min. i springform ca. 22 cm i diameter på nederste rille.
Sjokoladekrem (Ganache) og fyll
Kok opp fløten med sjokolade til sjokoladekremen og rør så sjokoladen smelter helt. Avkjøl sjokoladefløten i kjøleskapet.