Freia Sjokolademuffins

Freia Sjokolademuffins

Sjokolademuffinsene for deg som er ekstra glad i sjokolade, med både sjokoladekrem og sjokoladesaus for å toppe det hele! Enkelt og godt rett og slett.

Total Time1 T 10 MIN
LettLett
ServererSERVERER 12
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Bunn:
  • 1 stk egg
  • 150 gr sukker
  • 100 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 50 gr smør
  • 2 ts Freia Bakepulver
  • 1 ts Freia Vaniljesukker
  • 250 gr hvetemel
  • 1 dl melk
  • Glasur: Sjokoladekrem
  • 50 gr melis
  • 110 gr smør romtemperert
  • 75 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 0.5 ss krutt sterk, kald espresso /1/2 ts instant kaffe rørt ut i 1/2 ss kokende vann, så avkjøl
  • Glasur: Sjokoladesaus
  • 50 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 0.5 dl kremfløte
  • Du trenger:
  • Elektrisk vips, kjøkkenmaskin eller manuell visp, bolle, slikkepott, min. 12 muffinsformer, litermål, vekt, sprøytepose

FREMGANGSMÅTE

  1. Bunn:

    Sett stekeovnen på 175 grader. Grovhakk sjokoladen og smelt smøret. Trekk kjelen vekk fra varmen og ha sjokoladen i smøret. Vent et par minutter og rør rundt til sjokoladen har smeltet. Pisk egg og sukker lett sammen, ikke så mye at det blir eggedosis. Rør det tørre sammen og rør til slutt alle ingrediensene sammen. Ha muffinsformer av papir i en muffinspanne av metall. Ha røre ⅔ opp i formene og stek i 15-20 minutter. Sjekk med en fyrstikk eller grillpinne etter 15 minutter. Hvis det ikke sitter røre igjen på pinnen er de klare. La stå i noen minutter i formen og ta dem ut. Avkjøl på rist.
  2. Glasur, Sjokoaldekrem:

    Smelt sjokoladen over vannbad og sett til side. Pisk melis og smør til en lys og luftig krem. Pisk inn sjokoladen og litt og litt kaffe. Hvis den blir for løs å jobbe med kan du sette den i kjøleskapet i 10 minutter.
  3. Glasur, Sjokoladesaus:

    Varm kremfløte i en liten kjele til det ryker. Trekk til side. Ha i finhakket sjokolade og la stå i et par minutter og rør til en slett saus. Avkjøl noe, men bruk den ganske raskt så den ikke stivner før du bruker den.
  4. Pynt:

    Sprøyt sjokoladekremen på toppen av hver muffins til du får en fin topp, la kremen avkjøles i et par minutter før du heller sjokoladesausen delikat over. På toppen er det bare fantasien som stopper deg. Vi har brukt sjokolade skåret i strimler. Bruk en skarp kniv og skjær sjokoladen opp på tvers. Bruk gjerne Freia lys, mørk og hvit sjokolade.

Detalj Tips

For sjokoladeelskerne der ute blir det ekstra godt hvis en også pynter med sjokolade, vi har pyntet med Freia kokesjokolade skåret i strimler. Bruk en skarp kniv og skjær sjokoladen opp på tvers. Bruk gjerne Freia lys, dronning og hvit sjokolade.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • Postadresse:
  • Mondelez Norge AS, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo, Norge

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323