
Goro med nougatfyll
INGREDIENSER
- Goro:
- 2 eggeplommer
- 1.25 dl kremfløte
- 175 gr sukker
- 300 gr saltet smør , romtemperert
- 400 gr hvetemel
- 0.5 ts kardemomme
- Nougat-fyll:
- 160 gr hasselnøttsmør , mandelsmør eller peanøttsmør
- 40 gr melis (2 ss)
- 200 gr Freia Dronning Sjokolade
- Dekor:
- 100 gr Freia Dronning Sjokolade
FREMGANGSMÅTE
Visp sammen eggeplommer, fløte, sukker og kardemomme.
Tilsett resten av ingrediensene og rør deigen godt sammen.
Sett deigen kjølig i ca. 30 minutter.
Form deigen til en tykk leiv, og kjevle ut til ca. 2 -3 mm tykkelse.
Skjær ut firkanter som passer til gorojernet.
Stekes gylne. Ikke legg for mye press på gorojernet, for da kan goroen miste formen.
Ta ut og avkjøl.
Finhakk sjokoladen og smelt den i et vannbad.
Tilsett melis og nøtte-smøret og rør det godt sammen.
Legg nougaten i kjøleskapet til den begynner å stivne.
Smør et lag nougat ut på en goro og legg en ny goro på toppen.
Sett i kjøleskap til nougaten stivner.
Ta ut goroen og bruk en sag-kniv/brødkniv til å kutte goroen i to.
Smelt sjokoladen i et vannbad.
Dypp halve goroen i sjokolade og legg på et bakepapir.
Sett i kjøleskap til sjokoladen stivner.



