Gullkake
5 T 0 MIN
Middels
SERVERER 12
SKRIV UT
INGREDIENSER
- Bunn
- 80 gr peanøtter , salte
- 25 gr melis
- 2 stk eggehvite (r)
- 30 gr sukker
- Karamellganache
- 85 gr sukker
- 15 gr sirup
- 1 dl kremfløte
- 100 gr Freia Hvit sjokolade
- 10 gr smør
- Sjokolademousse
- 1 stk gelatinplate
- 150 gr Freia Dronning Sjokolade
- 75 gr smør
- 0.5 dl kaffe , sterk
- 2 stk eggeplomme (r)
- 2 stk eggehvite (r)
- 30 gr sukker
- Du trenger blant annet
- springform 24-26 cm
FREMGANGSMÅTE
Bunn
Grovhakk peanøtter og bland sammen med melis. Pisk eggehviter og sukker til marengs. Bland sammen marengs og nøtter, og ha det i en smurt form. Stekes i 25 minutter på 175 °C. Strø noen peanøtter over bunnen.Karamellganache
Kok sukker og sirup til karamell. Ha i fløte og la det koke på svak varme til karamellen har smeltet. Hell karamellen over hakket, hvit sjokolade og rør inn smøret. Hell karamellganachen over den avkjølte nøttebunnen.Sjokolademousse
Legg gelantinen i kaldt vann. Smelt hakket Dronning Sjokolade sammen med smør. Bland inn eggeplommene i den smeltede sjokoladen. Klem vannet ut av gelantinen, og smelt den i varm kaffe. Rør dette inn i sjokoladeblandingen. Pisk eggehviter og sukker til marengs. Bland med sjokoladeblandingen. Hell moussen over karamellen og avkjøl kaken i kjøleskap i minst 4 timer. Pynt med sjokoladeflak og salte peanøtter.