Gullkake

Gullkake

Total Time5 T 0 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 12
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Bunn
  • 80 gr peanøtter , salte
  • 25 gr melis
  • 2 stk eggehvite (r)
  • 30 gr sukker
  • Karamellganache
  • 85 gr sukker
  • 15 gr sirup
  • 1 dl kremfløte
  • 100 gr Freia Hvit sjokolade
  • 10 gr smør
  • Sjokolademousse
  • 1 stk gelatinplate
  • 150 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 75 gr smør
  • 0.5 dl kaffe , sterk
  • 2 stk eggeplomme (r)
  • 2 stk eggehvite (r)
  • 30 gr sukker
  • Du trenger blant annet
  • springform 24-26 cm

FREMGANGSMÅTE

  1. Bunn

    Grovhakk peanøtter og bland sammen med melis. Pisk eggehviter og sukker til marengs. Bland sammen marengs og nøtter, og ha det i en smurt form. Stekes i 25 minutter på 175 °C. Strø noen peanøtter over bunnen.
  2. Karamellganache

    Kok sukker og sirup til karamell. Ha i fløte og la det koke på svak varme til karamellen har smeltet. Hell karamellen over hakket, hvit sjokolade og rør inn smøret. Hell karamellganachen over den avkjølte nøttebunnen.
  3. Sjokolademousse

    Legg gelantinen i kaldt vann. Smelt hakket Dronning Sjokolade sammen med smør. Bland inn eggeplommene i den smeltede sjokoladen. Klem vannet ut av gelantinen, og smelt den i varm kaffe. Rør dette inn i sjokoladeblandingen. Pisk eggehviter og sukker til marengs. Bland med sjokoladeblandingen. Hell moussen over karamellen og avkjøl kaken i kjøleskap i minst 4 timer. Pynt med sjokoladeflak og salte peanøtter.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • Postadresse:
  • Mondelez Norge AS, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo, Norge

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323