Hvit sjokolademoussekake (Iskake)
1 T 30 MIN
Middels
SERVERER 12
SKRIV UT
INGREDIENSER
- Kakebunn
- 200 gr mandler
- 200 gr sukker
- 2 stk egg
- 1 ss Freia Regia Bakekakao
- revet skall av appelsin
- Fyll
- 180 gr Freia Hvit sjokolade
- 4 dl kremfløte
- 3 stk eggeplommer
- Du trenger blant annet
- bolle , visp, springform, kjele
FREMGANGSMÅTE
Kakebunn
Forvarm ovnen til 175 °C. Mal eller finhakk mandlene. Visp sammen egg og sukker. Bland inn mandlene, kakao og finrevet appelsinskall. Ha over i en smurt springform (ca.24 cm) og stek bunnen på nederste rille i ca. 25 min. Avkjøl på rist, i formen.Fyll
Smelt sjokoladen i vannbad. Bland eggeplommene med 1 dl av kremfløten og varm opp under omrøring til det tykner. Avkjøl noe og bland inn den smeltede sjokoladen. Pisk resten av kremfløten (ca. 3 dl) til krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Hell blandingen over mandelbunnen og la kaken stå ca. 1 time i kjøleskap før den serveres. Kaken kan også serveres som iskake, den må da fryses i minimum 2 timer. En halv time før servering tempereres iskaken i kjøleskap.
Detalj Tips
Dekorer gjerne med friske rips og en spennende sjokoladekreasjon.