Jordbær- og sjokolademoussekake
En glutenfri deilig kake du garantert imponerer gjestene med. Kombinasjonen av friske bær og masse Freia Sjokolade i både bunnen, oste- og sjokolademoussen, gjør denne gode kaken søt, syrlig og frisk på en gang.
1 T 25 MIN
Middels
SERVERER 12
SKRIV UT
INGREDIENSER
- Bunn
- 110 gr sukker
- 40 gr vann
- 2 stk egg
- 80 gr smør
- 125 gr Freia Dronning Sjokolade
- 10 stk jordbær
- Ostemousse
- 300 gr Philadelphia Original
- 2 ts Freia Vaniljesukker
- 75 gr sukker
- 2 dl fløte
- 1 plate gelatin
- 0.5 stk lime – kun skall
- 40 gr Freia Dronning Sjokolade
- 2 stk jordbær
- Sjokolademousse
- 1 pk Freia Sjokolademousse med Melkesjokolade
- 1 dl H-melk
- 1 dl fløte
- 1 plate gelatin
- Pynt
- 10 stk jordbær
- 20 gr Freia Dronning Sjokolade
- valgfri sjokoladedekor
- Du trenger
- springform 24 cm, bakepapir, kjele, visp, slikkepott, kjøkkenmaskin med piskeris og grind, kniv, vekt, litermål
FREMGANGSMÅTE
Bunn
Hakk opp sjokolade og ha den i en bolle sammen med temperert smør. Kok opp sukker og vann. Helles over sjokoladen og smøret. Rør glatt, tilsett egg og rør glatt igjen. Hell røren over i springform kledd med bakebapir i bunnen og stek på 175 °C i 10 minutter. Avkjøl bunnen. Fjern papiret og legg bunnen tilbake i formen. Ta av hamsen på ca. 10 jordbær og del de i to. Legg de rundt sjokoladebunnen med snittflaten mot formen.Ostemousse
Pisk fløten stiv. Kjør sukker, vaniljesukker og kremost glatt i kjøkkenmaskin, bruk grind. Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Hakk opp sjokolade og del jordbær i små biter. Bland sammen krem og kremostmassen, vend inn sjokolade og jordbær. Varm opp 2 ss av massen forsiktig på svak varme, og løs opp gelatinen i dette. Hell tilbake i resten av kremblandingen og rør sammen. Hell over sjokoladebunnen og jevn overflaten. Sett kaldt.Sjokolademousse
Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Lag moussen som alternativ 2 på pakken. Varm opp 2 ss av moussen forsiktig på svak varme, og løs opp gelatinen i dette. Blandes tilbake i resten av moussen. Hell sjokolademoussen over ostemoussen og jevn ut overflaten. Avkjøl i minimum 1 time før servering.Pynt
Løsne springformen og skyv kaken over på et fat. Del de resterende bærene i to og legg langs kanten av toppen. Dryss over hakket sjokolade og annen sjokoladepynt.
Detalj Tips
Bytt gjerne ut jordbær med bringebær.
For en mildere sjokoladesmak, bytt ut Sjokolademousse 70% med Sjokolademousse med Freia Mellkesjokolade.