Jordbær- og sjokolademoussekake

Jordbær- og sjokolademoussekake

En glutenfri deilig kake du garantert imponerer gjestene med. Kombinasjonen av friske bær og masse Freia Sjokolade i både bunnen, oste- og sjokolademoussen, gjør denne gode kaken søt, syrlig og frisk på en gang.

Total Time1 T 25 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 12
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Bunn
  • 110 gr sukker
  • 40 gr vann
  • 2 stk egg
  • 80 gr smør
  • 125 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 10 stk jordbær
  • Ostemousse
  • 300 gr Philadelphia Original
  • 2 ts Freia Vaniljesukker
  • 75 gr sukker
  • 2 dl fløte
  • 1 plate gelatin
  • 0.5 stk lime – kun skall
  • 40 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 2 stk jordbær
  • Sjokolademousse
  • 1 pk Freia Sjokolademousse med Melkesjokolade
  • 1 dl H-melk
  • 1 dl fløte
  • 1 plate gelatin
  • Pynt
  • 10 stk jordbær
  • 20 gr Freia Dronning Sjokolade
  • valgfri sjokoladedekor
  • Du trenger
  • springform 24 cm, bakepapir, kjele, visp, slikkepott, kjøkkenmaskin med piskeris og grind, kniv, vekt, litermål

FREMGANGSMÅTE

  1. Bunn

    Hakk opp sjokolade og ha den i en bolle sammen med temperert smør. Kok opp sukker og vann. Helles over sjokoladen og smøret. Rør glatt, tilsett egg og rør glatt igjen. Hell røren over i springform kledd med bakebapir i bunnen og stek på 175 °C i 10 minutter. Avkjøl bunnen. Fjern papiret og legg bunnen tilbake i formen. Ta av hamsen på ca. 10 jordbær og del de i to. Legg de rundt sjokoladebunnen med snittflaten mot formen.
  2. Ostemousse

    Pisk fløten stiv. Kjør sukker, vaniljesukker og kremost glatt i kjøkkenmaskin, bruk grind. Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Hakk opp sjokolade og del jordbær i små biter. Bland sammen krem og kremostmassen, vend inn sjokolade og jordbær. Varm opp 2 ss av massen forsiktig på svak varme, og løs opp gelatinen i dette. Hell tilbake i resten av kremblandingen og rør sammen. Hell over sjokoladebunnen og jevn overflaten. Sett kaldt.
  3. Sjokolademousse

    Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Lag moussen som alternativ 2 på pakken. Varm opp 2 ss av moussen forsiktig på svak varme, og løs opp gelatinen i dette. Blandes tilbake i resten av moussen. Hell sjokolademoussen over ostemoussen og jevn ut overflaten. Avkjøl i minimum 1 time før servering.
  4. Pynt

    Løsne springformen og skyv kaken over på et fat. Del de resterende bærene i to og legg langs kanten av toppen. Dryss over hakket sjokolade og annen sjokoladepynt.

Detalj Tips

Bytt gjerne ut jordbær med bringebær.

For en mildere sjokoladesmak, bytt ut Sjokolademousse 70% med Sjokolademousse med Freia Mellkesjokolade.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • Postadresse:
  • Mondelez Norge AS, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo, Norge

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323