Kaffekake med fruktnøttglasur
1 T 30 MIN
Middels
SERVERER 10
SKRIV UT
INGREDIENSER
- Kakebunn
- 150 gr mandler
- 8 egg
- 125 gr sukker
- 2.5 ts pulverkaffe
- Glasur
- 150 gr sukker
- 1 dl kremfløte
- 70 gr smør eller margarin
- 1 ts pulverkaffe
- 200 gr Freia Lys kokesjokolade
- rosiner etter smak
- hakkede hasselnøtter etter smak
FREMGANGSMÅTE
Kakebunn
Mal mandlene i food-prosessor. Skill eggene og visp eggedosis av eggeplommer og sukker. Rør inn mandler og kaffepulver. Stivpisk eggehvitene og vend dem inn. Fyll røren i godt smurt form. Det er lurt å legge et stykke bakepapir i bunnen av formen. Stek kaken ved 175 °C i ca. 50 min. i springform ca. 28 cm i diameter (eller bruk en liten langpanne), på nederste rille.Glasur
Bland alle ingrediensene i en liten kjele. Varm det under omrøring til sjokoladen og sukkeret har smeltet. Avkjøles helt så den tykner før den helles over kaken.