Mørk sjokoladekake i langpanne

Mørk sjokoladekake i langpanne

Dette er en kjempegod og saftig oppskrift på sjokoladekake. Ved å lage den som en langpannekake rekker den til mange mennesker og passer perfekt til anledninger som bursdag, dugnad og foreldremøte. Her gjøres kaken ekstra stas på med sjokoladekrøller, og kunne såvel stått på kakebordet på 17.mai-festen eller nyttårsaften. I sjokladegalsuren har vi brukt Freia Kokesjokolade 70%, som gir en ekstra mørk og fyldig sjokoladesmak.

Total Time1 T 15 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 16
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Kakebunn
  • 6 stk egg
  • 8 dl sukker
  • 450 gr smeltet smør
  • 2 dl melk
  • 10 dl hvetemel
  • 3 ts Freia Vaniljesukker
  • 6 ts Freia Bakepulver
  • 6 ss Freia Regia Bakekakao
  • Mørk sjokoladekrem
  • 2 stk eggehviter
  • 2 dl melis
  • 0.5 ts Freia Vaniljesukker
  • 125 gr smør
  • 1 plate Freia Kokesjokolade 70%
  • Trefargede sjokoladekrøller
  • Freia Lys kokesjokolade
  • Freia Hvit sjokolade
  • Freia Kokesjokolade 70%
  • Du trenger blant annet
  • bolle , visp, langpanne, kjele, liten brødform, ostehøvel

FREMGANGSMÅTE

  1. Bunn

    Egg og sukker piskes til eggedosis.
  2. Smelt smør.

  3. Bland det tørre og sikt inn i røren, og rør i vekslevis med melk og smeltet smør.

  4. Ha alt i en smurt og melet stor langpanne. Stekes på 190 °C i 35-40 minutter.

  5. Mørk sjokoladeglasur

    Visp eggehvitene stive. Visp inn litt og litt siktet melis og vanilkesukker til tykk marengs.
  6. Bland mykt smør inn i blandingen.

  7. Smelt sjokoladen i vannbad og rør den inn i smørkremen.

  8. Avkjøl glasuren til den er fast.

  9. Trefargede sjokoladekrøller

    Smelt hver sjokoladeplate i hver sin bolle i vannbad.
  10. Dekk en liten brødform med plastfolie. Hell først i den smeltede mørke sjokoladen, avkjøl litt.

  11. Hell så forsiktig den hvite over. Avkjøl igjen.

  12. Tilslutt helles den lyse sjokoladen på toppen. Sett formen i kjøleskap til sjokoladen har stivnet.

  13. Bruk en ostehøvel eller potetskreller til å lage sjokoladekrøller. Krøllene blir finest hvis sjokoladen får ligge litt i romtemperatur først.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • Postadresse:
  • Mondelez Norge AS, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo, Norge

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323