Mørk sjokoladekake i langpanne
Dette er en kjempegod og saftig oppskrift på sjokoladekake. Ved å lage den som en langpannekake rekker den til mange mennesker og passer perfekt til anledninger som bursdag, dugnad og foreldremøte. Her gjøres kaken ekstra stas på med sjokoladekrøller, og kunne såvel stått på kakebordet på 17.mai-festen eller nyttårsaften. I sjokladegalsuren har vi brukt Freia Kokesjokolade 70%, som gir en ekstra mørk og fyldig sjokoladesmak.
INGREDIENSER
- Kakebunn
- 6 stk egg
- 8 dl sukker
- 450 gr smeltet smør
- 2 dl melk
- 10 dl hvetemel
- 3 ts Freia Vaniljesukker
- 6 ts Freia Bakepulver
- 6 ss Freia Regia Bakekakao
- Mørk sjokoladekrem
- 2 stk eggehviter
- 2 dl melis
- 0.5 ts Freia Vaniljesukker
- 125 gr smør
- 1 plate Freia Kokesjokolade 70%
- Trefargede sjokoladekrøller
- Freia Lys kokesjokolade
- Freia Hvit sjokolade
- Freia Kokesjokolade 70%
- Du trenger blant annet
- bolle , visp, langpanne, kjele, liten brødform, ostehøvel
FREMGANGSMÅTE
Bunn
Egg og sukker piskes til eggedosis.Smelt smør.
Bland det tørre og sikt inn i røren, og rør i vekslevis med melk og smeltet smør.
Ha alt i en smurt og melet stor langpanne. Stekes på 190 °C i 35-40 minutter.
Mørk sjokoladeglasur
Visp eggehvitene stive. Visp inn litt og litt siktet melis og vanilkesukker til tykk marengs.Bland mykt smør inn i blandingen.
Smelt sjokoladen i vannbad og rør den inn i smørkremen.
Avkjøl glasuren til den er fast.
Trefargede sjokoladekrøller
Smelt hver sjokoladeplate i hver sin bolle i vannbad.Dekk en liten brødform med plastfolie. Hell først i den smeltede mørke sjokoladen, avkjøl litt.
Hell så forsiktig den hvite over. Avkjøl igjen.
Tilslutt helles den lyse sjokoladen på toppen. Sett formen i kjøleskap til sjokoladen har stivnet.
Bruk en ostehøvel eller potetskreller til å lage sjokoladekrøller. Krøllene blir finest hvis sjokoladen får ligge litt i romtemperatur først.