Philadelphia Ostekake
Deilig ostekake med bunn av havrekjeks og frisk ostekrem med smak av sitron. Det smaker sommer!
INGREDIENSER
- Bunn
- 10 stk havrekjeks , f.eks. Kornmo
- 100 gr smeltet smør
- 2 ss Freia Makronfyll (kan sløyfes)
- Ostefyll
- 400 gr Philadelphia Original , romtemperert
- 2 stk egg
- 1 pk Freia Sitrongelé
- 2 ss sukker
- 1 dl kremfløte
- 1 stk sitron , skallet av den, revet
- Du trenger blant annet
- foodproceccor, kakeform , bolle, visp, rivjern
FREMGANGSMÅTE
Bunn
Kjør kjeksen i foodprocessor til den er grovhakket og hell i det smeltede smøret mens maskinen går.Ha blandingen i en rund kakeform 20-22 cm i diameter, og press den ut i et jevnt lag.
Ostefyll
Kjør Philadelphia osten, sukker og eggeplommene til en jevn masse i foodprocessoren.Rør gelépulver ut i 2 1/2 dl kokende vann til det er godt oppløst. Avkøl litt.
Ha den litt avkjølte geléen i Philadelphia blandingen mens foodprocessoren går og bland deretter i sitronskallet.
Pisk fløten nesten stiv og vend kremen i Philadelphia blandingen.
Stivpisk eggehvitene og vend også de forsiktig inn.
Hell massen i kakeformen og sett den kjølig i 2-3 timer.
Ostekaken kan pyntes med pisket krem, sitronskall og/eller sitronmelisse.