Sjokolade og karamellpai

Sjokolade og karamellpai

Imponer med denne kjempegode sjokolade og karamellpaien! Paien har sprø mørdeigsbunn, myk og kremet karamellfyll og silkemyk smidig sjokoladeglasur av Freia Melkesjokolade. Paien er toppet med sprø Daim og ett lett dryss havsalt.

Total Time2 T 0 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 14
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Paibunn
  • 300 gr mel
  • 125 gr melis
  • 1 ts Freia Vaniljesukker
  • 1.5 stk egg
  • 250 gr smør
  • Karamellfyll
  • 75 gr sukker
  • 1.5 dl fløte
  • 180 gr Freia Hvit sjokolade
  • 1 ss smør
  • 3 plater gelatin
  • 0.5 ts flaksalt
  • Glasur
  • 225 gr Freia Smelt Melkesjokolade
  • 45 gr smør
  • 1.3 dl fløte
  • Pynt
  • 60 gr Freia Daim (to små plater)
  • 1 ss pistasjenøtter
  • Du trenger
  • paiform ca. 26 cm, kjelve, kjøkkenmaskin med grind, tykkbunnet kjele, visp, slikkepott

FREMGANGSMÅTE

  1. Paibunn

    Ha mel, melis, og smør i kjøkkenmaskin med grind, og kjør dette sakte sammen. Ha forsiktig i egg, og kjør deigen sammen. Pakk i plastfolie, og legg i kjøleskap i min. 20 minutter. Ta ut deigen og la den temperere seg litt på benken. Bruk godt med mel for å kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse. Fór formen med deigen, og kutt av det overflødige. Dekk bunnen med aluminiumsfolie og fyll den med ris eller tørkede erter. Dette gjør man fordi kanten ikke skal synke ned eller deigen skal boble opp under steking. Stek bunnen ca. 12 minutter på 180 °C , ta vekk erter/ris og folie. Stek videre til den er gylden, ca. 5 minutter til. Avkjøl.
  2. Karamell

    Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Smelt ned sukker til karamell i en lite stekepanne eller tykkbunnet kjele, uten å røre for mye. Rør fløten forsiktig inn, slik at det ikke dannes klumper. Tilsett hakket hvit sjokolade og smør, rør dette glatt. Kryst ut alt vannet av gelatinen, ha i kjelen og rør til massen er helt jevn. Hell over paiskallet, dryss over salt og sett kaldt til karamellen er stiv.
  3. Glasur

    Varm opp fløte til kokepunktet og ta kjelen av platen. Tilsett sjokoladebiter og rør glatt, rør inn smør, fortsett og rør til massen er glatt. Helles over karamellokket og strykes glatt utover.
  4. Pynt

    Dryss over hakket Daim og pistasjnøtter. Sett kaldt minimum 2 timer før servering.

Detalj Tips

Hell gjerne over litt karamellsaus før servering.

Server gjerne med litt is ved siden for en fullverdig dessert.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • Postadresse:
  • Mondelez Norge AS, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo, Norge

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323