
Sjokolade-sandkaker
INGREDIENSER
- Sandkaker:
- 375 gr hvetemel
- 2 ss kakaopulver
- 250 gr kaldt, saltet smør i små terninger
- 60 gr malte mandler
- 200 gr melis
- 50 gr egg (1 stk)
- Mandelfyll:
- 100 gr saltet smør (smeltet og avkjølt til fingervarmt)
- 100 gr egg (4 stk)
- 100 gr melis
- 100 gr malte mandler
- Evt. finrevet sitronskall fra ¼ sitron
- Sjokoladetopping:
- 150 gr Freia Dronning Sjokolade
- 0.75 dl kremfløte
FREMGANGSMÅTE
Smuldre mel, kakao og smør godt sammen.
Tilsett melis og mandler.
Kna inn egget til slutt.
La stå i kjøleskapet til deigen setter seg litt. Det tar cirka 1 time.
Smør formene. Press deigen ned i formen og opp langs kantene slik at den dekker både bunn og kant. Prikk bunnen med en gaffel. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
Rør alt sammen. Fyll de ustekte sandkakene halvfulle med mandelfyll.
Stek på 175 °C i 10–12 minutter til mandel fyllet blir gyllent.
Avkjøl.
Smelt sjokoladen i vannbad.
Kok opp fløten og tøm den over sjokoladen.
Rør sammen til en glatt masse. Ha sjokoladetoppingen på toppen av sandkakene.
Sett kjølig til sjokoladen stivner.
Detalj Tips
Du kan også bruke ferdigstekte sandkaker. Lag mandelfyll og fyll i ferdigstekte sandkaker og stek dem noen minutter slik at fyllet blir gyllent. Pass på å ikke steke dem for lenge slik at de ferdigstekte sandkakene får for mye farge.



