Sjokoladepavlova med stracciatellakrem og bær
INGREDIENSER
- Til marengsen:
- 4 store eggehviter
- 0.5 ts hvitvinseddik
- 225 gr ekstra fint sukker
- 100 gr Freia Dronning Sjokolade (smeltet og romtemperert)
- Pynting:
- 1 boks (300 gr) crème fraiche
- 3 dl kremfløte
- 100 gr Freia Dronning Sjokolade (hakket i småbiter eller revet grovt)
- 50 gr Freia Dronning Sjokolade (smeltet)
- 500 gr jordbær
FREMGANGSMÅTE
Slik lager du marengsen: Sett ovnen på 125 grader og gjør klart et bakebrett med bakepapir.
Pisk eggehviter og hvitvinseddik til det skummer.
Ha i sukkeret litt etter litt mens du pisker marengsen i en røremaskin eller med håndmikser. Når alt sukkeret er i, pisk til marengsen er stiv og blank og ikke detter sammen.
Hell forsiktig den smeltede sjokoladen ned i marengsen og fold inn et par ganger så marengsen blir marmorert. Ikke bland for mye.
Spre marengsen utover i to like store rundinger på bakebrettet.
Sett brettet i ovnen og senk temperaturen til 100 grader.
Bak i 60-80 minutter. Skru av ovnen, la døren være på gløtt og la marengsen avkjøles helt inne i ovnen.
Pisk creme fraiche og fløte til bløt kremkonsistens. Vend inn den hakkede sjokoladen. Rør evt litt ekstra for hånd hvis kremen er for tynn. Legg krem på den nederste bunnen.Topp med smeltet sjokolade før du legger på neste bunn. Topp den med krem, bær og grønne blader og pynt med mer smeltet sjokolade.