Slik lager du ditt eget påskeegg i sjokolade
Sjokoladeegg

I år er det hjemmelagd sjokoladeegg som gjelder - et påskeegg hvor alt kan spises!

Dette trenger du:

  • 2 stk Freia Dronning Sjokolade 100g
  • 1 stk Freia Strøssel flerfarget
  • 1 bolle i plast, glass, porselen eller hva du måtte ha tilgjengelig
  • Aluminiumsfolie
Sjokoladeegg
Sjokoladeegg ingredienser
Del Freia Dronning Sjokolade i mindre biter. 1.

Del Freia Dronning Sjokolade i mindre biter.

Smelt kokesjokoladen i en bolle over vannbad. 2.

Smelt kokesjokoladen i en bolle over vannbad.

Dekk en bolle med aluminiumsfolie. 3.

Dekk en bolle med aluminiumsfolie.

Pass på at aluminiumsfolien er så jevn som mulig rundt bollen. 4.

Pass på at aluminiumsfolien er så jevn som mulig rundt bollen.

Dypp bollen med aluminiumsfolie i den smeltede kokesjokoladen. Pass på at du dekker bollen så jevnt som mulig med sjokolade. 5.

Dypp bollen med aluminiumsfolie i den smeltede kokesjokoladen. Pass på at du dekker bollen så jevnt som mulig med sjokolade.

Dryss Freia strøssel på sjokoladen med en skje. 6.

Dryss Freia strøssel på sjokoladen med en skje.
Sett deretter inn bollen med sjokoladen opp i kjøleskap for å stivne i ca. 20 minutter.

Dra aluminiumsfolien forsiktig av og pass på at du får med eventuelle folierester. 7.

Dra aluminiumsfolien forsiktig av og pass på at du får med eventuelle folierester.

For at sjokoaldeegget skal være robust kan det være lurt å pensle innsiden med litt mer kokesjokolade og la egget stivne i kjøleskapet i 10 minutter til. 8.

For at sjokoaldeegget skal være robust kan det være lurt å pensle innsiden med litt mer kokesjokolade og la egget stivne i kjøleskapet i 10 minutter til.

Server sjokoladeegget med sjokoladefavoritter fra Freia 9.

Server sjokoladeegget med sjokoladefavoritter fra Freia som passer perfekt til å fylle påskeegget med.

Fyll gjerne
sjokoladeegget
med dine
sjokoladefavoritter
fra freia

Fyll gjerne sjokolade­egget med dine sjokolade­favoritter fra freia

Sjokoladefavoritter fra freia