Bamsesjokoladekake

Bamsesjokoladekake

Dette er bursdagskaken som alle barn vil elske. Den tar utgangspunkt i en god gammeldags sjokolade langpannekake, og er enklere og raskere å lage enn du tror.

Total Time55 MIN
LettLett
ServererSERVERER 16
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Kakebunn:
  • 5 stk egg
  • 4.5 dl sukker
  • 9 dl hvetemel
  • 4 ts Freia Bakepulver
  • 6 ss Freia Regia Bakekakao
  • 4 ts Freia Vaniljesukker
  • 1.5 dl kaffefløte
  • 3.5 dl melk
  • 300 gr smør eller margarin
  • Glasur:
  • 100 gr smør
  • 300 gr melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 ss Oboy
  • 4 ss melk
  • Pynt:
  • 4 stk Oreokjeks
  • 1 pk Freia Sommerfuglstrøssel
  • 40 gr Freia Lys kokesjokolade
  • Freia Non Stop
  • Freia Melkesjokolade saus
  • Du trenger:
  • skåler , kopper, glass, kniv

FREMGANGSMÅTE

  1. Kakebunn

    Smelt smør og avkjøl det litt.
  2. Visp eggedosis av egg og sukker.

  3. Sikt sammen alt det tørre og bland det i eggedosisen sammen med fløte og melk.

  4. Bland deretter inn smeltet smør/margarin.

  5. Klé en langpanne, 40 x 36 cm med bakepapir og hell i røren. Stek på midterste rille ved 200 °C i 20-25 minutter. Stikk en trepinne i kaken for å se om den er ferdig.

  6. Utforming av bamsedelene

    Mal: Nå starter den morsomme delen, utformingen! Bruk det du har tilgjengelig som mal for de ulike bamsedelene, totalt 12 deler. Vi foreslår en liten bakebolle til hodet, et vannglass til snuten, eggeglass til ører og den midtre delen av sløyfen og et lite vannglass til de fire labbene. Til endesidene på sløyfen og hatten, foreslår vi å tegne på et papir, klippe ut og legge oppå kaken som mal. Husk å sjekke underveis at du får plass til alle 12 delene på kaken.
  7. Utskjæring: Når du har valgt utstyret som passer, plassér utstyret på kaken og skjær ut en og en del med en kniv. Vi anbefaler ikke å trykke utstyret ned som om du skulle laget pepperkaker, da risikerer du å ødelegge kaken.

  8. Sette sammen: Bruk et serveringsbrett, og sett sammen delen til en bamse som illustrert på bildet og i videoen.

  9. Glasur

    Smelt smør på svak varme. Bland det tørre sammen. Ha litt og litt av det tørre i smeltet smør og rør om. Spe på med melk og rør sammen til en klumpefri glasurmasse. Smør glasuren oppå alle bamsedelene.
  10. Pynt

    Lag øyne av Non Stop, og labber av Oreo-kjeks og Non Stop. Øyebryn og snuten former du med Freia Melkesjokoladesaus. Et tips er å ha litt Melkesjokoladesaus over i et kremmerhus og sette dette kaldt i god tid før påføring, Melkesjokoladesausen blir da lettere å forme. Pynt hatten og sløyfen med for eksempel Freia Sommerfugl strøssel. Og til slutt, for å sette prikken over i’en, rasp kokesjokolade over snuten til bamsen – og vips, har bamsen fin, god pels! Lykke til og velbekomme!

Detalj Tips

I glasuren kan melk erstattes med 3-4 ss sterk kaffe for en mer markert smak.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • Postadresse:
  • Mondelez Norge AS, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo, Norge

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323