![](https://images.ctfassets.net/mxayx4sm830w/5rhBL4jKnP2IuuN7PdceHB/22285d573007536e8660a4596626ddbc/baerkraft-1-2.jpg?fm=webp&q=80)
bærekraft
ofte stilte spørsmål
kontakt oss
UNDERVISNINGSMATERIELL
![History_chocolate](https://images.ctfassets.net/mxayx4sm830w/47sk3goIWCKZUtugs6OiV5/bdd5afa5f9c5baa558fd229d19e73e98/om-freia_03__1_.png?fm=webp&q=80)
SJOKOLADENS HISTORIE
Et innblikk i kakaoens historie, fra da toltekerne dyrket kakaotrær i Sentral Amerika rundt år 800 frem til det ble spisesjokolade i 1828.
![slik lager vi sjokolade](https://images.ctfassets.net/mxayx4sm830w/1Bvwvxfhmj1jrVvN5rGskr/189b9273813191dbb0cfdae0932a58e5/om-freia_04.png?fm=webp&q=80)
slik lager vi sjokolade
Hvilke råvarer trengs for å lage sjokolade, og hva m å skje med råvarene før vi kan nyte en ferdig sjokoladeplate?
![Fra idé til forbruk](https://images.ctfassets.net/mxayx4sm830w/bm1B2WtzHWHdLfw05Dj9u/dae0c1f25d246b912b869e335258cae9/om-freia_05.png?fm=webp&q=80)
Fra idé til forbruk
Å lansere et nytt produkt er et tidkrevende prosjekt. Sjokoladen må gjennom en omfattende verdikjede før den endelig når frem til butikkhylla og forbrukerne.
![Emballasje og merking](https://images.ctfassets.net/mxayx4sm830w/7LeN1Ci9iEdII3LOWjDxtM/9beeedc20f17c217863ee02d114f4e35/om-freia_06.png?fm=webp&q=80)
Emballasje og merking
Det er mange hensyn som må ivaretas når det kommer til et produkts emballasje.