SÆRSKILTE KRAV


Det er viktig at emballasjen som ligger nærmest produktet er laget av et materiale som er egnet for oppbevaring av sjokolade. Det betyr at emballasjen ikke skal avgi lukt og smak, og at fett ikke skal kunne trenge igjennom. Videre er det vanlig at sjokoladene blir pakket sammen i én eske for enklere oppbevaring. Disse eskene må være formet slik at de kan stables oppå hverandre uten at stabelen velter, og hver eske må tåle vekten av alle eskene som blir stablet oppå.

DESIGN


Hver eneste sjokolade har sitt eget unike utseende i form av designet på produktpakningen. Designet skal få forbrukeren til å bli oppmerksom på sjokoladen i butikkhyllen, og deretter gjenkjenne og huske sjokoladen i fremtiden. Bak utformingen av designet er det en lang kreativ prosess med research og planlegging for å utvikle et design som passer merkevarens identitet og personlighet. Designet på pakningen skal få produktet til å skille seg ut blant alle de andre alternativene i butikkhyllen slik at forbrukeren velger akkurat denne sjokoladen. Det er flere elementer som blir nøye valgt ved utvikling av design – blant annet farge, symbol, bilde og typografi.

MERKING

I Norge har vi lover og regler som bestemmer hva slags informasjon som skal stå på emballasjen til produktet. Merking er informasjon om produktet som skal ivareta mange hensyn. Det viktigste er at forbrukeren får både nødvendig, korrekt og etterspurt informasjon om produktene. Dette er spesielt viktig for matvareprodukter. Noen forbrukere har allergi og kan få ubehag eller bli syke hvis de får i seg ingredienser de ikke tåler. Av den grunn er det særlig strenge krav knyttet til merking av næringsmidler.

MERKING

På emballasjen skal det være bestemt merking og under er det et eksempel på hvordan Freia Melkesjokolade er merket:

Varebetegnelse

Freia Melkesjokolade. Her forteller selve navnet på sjokoladen at det er et produkt laget av melkesjokolade. Produkter som har navn som ikke er relatert til innholdet, som for eksempel Freia Melkesjokolade Firkløver eller Kvikk Lunsj, må også merkes med at produktet er laget av melkesjokolade med hasselnøtter eller melkesjokolade med kjeks.

Vekt

100 gram. Alle næringsmiddelprodukter som veier mer enn 50 gram skal merkes med vekt.

Ingredienser

Alle råvarene produktet inneholder skal listes opp. Råvarene skal alltid stå i fallende rekkefølge. Den råvaren det er mest av skal stå først og den råvaren det er minst av skal stå til slutt. På Freia Melkesjokolade ser dermed ingredienslisten slik ut: Sukker, tørrmelk, kakaosmør, kakaomasse, emulgator (soyalecitin), aroma. Ordene som er uthevet beskriver ingredienser som kan knyttes opp mot allergi.

Formene som brukes til støpning av Freia Melkesjokolade brukes også til å lage Freia Melkesjokolade Firkløver og andre sjokolader med nøtter. Selv ved beste renhold er det umulig å unngå at det kan forekomme spor av nøtter i produktene. Av hensyn til forbrukere som er svært allergiske mot nøtter merkes derfor produktet med at den kan inneholde spor av nøtter.

Bedriftsnavn

Mondelēz International

Lotmerking

OG0015433. Lotmerking er en kode, et nummer eller symbol som gjør det mulig å spore varen tilbake til et bestemt vareparti. Hvis det i ettertid viser seg at det er en mangel ved varen, kan man ved hjelp av denne koden raskt finne frem til hvor stort vareparti som kan være berørt, og langt på vei hvor varene befinner seg. Lotkoden stemples på emballasjen like etter at varen er pakket inn.

Varemerke

Freias varemerke er den ikoniske marabustorken.

Logo

Freia sin logo og Freia Melkesjokolade sin logo må være tydelig på pakningen. Dette viser hvilket selskap produktet kommer fra og hvilket merkenavn produktet har.

Dekor

Kyr som beiter i et norsk landskap har vært en del av designet på Freia Melkesjokolade helt siden 1926.

Slagord

Et lite stykke Norge.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323