Dronningdrømkake
Dronningdrømkake er en eksklusiv variant av en klassisk sjokoladekake med både sjokoladeglasur og vaniljekrem. Til glasuren har vi brukt Freia 70% Kokesjokolade, for en ekstra mørk og fyldig smak av sjokolade.
INGREDIENSER
- Kakebunn
- 3 stk egg
- 4 dl sukker
- 300 gr smeltet smør
- 1 dl melk
- 5 dl hvetemel
- 1.5 ts Freia Vaniljesukker
- 3 ts Freia Bakepulver
- 3 ss Freia Regia Bakekakao
- Fyll
- vaniljekrem
- Sjokoladeglasur
- 3 dl kremfløte
- 400 gr Freia 70% Kokesjokolade
- 50 gr smør
- Dekor
- 3 plate Freia Dronning Sjokolade
- Du trenger blant annet
- bolle , visp, springform, kjele, brødform, plastfilm
FREMGANGSMÅTE
Kakebunn
Egg og sukker piskes til eggedosis.Sikt det tørre i og rør inn vekslevis med melk og smeltet smør.
Ha alt i en smurt og melet springform (24 cm). Stekes på 180 °C i ca 40-55 minutter.
Del kaken i to eller tre lag og fordel vaniljekrem mellom lagene.
Sjokoladeglasur
Gi fløten et oppkok og sett den til side, ha i Freia 70% Kokesjokolade.Når sjokoladen har smeltet røres blandingen sammen slik at den setter seg.
Mykt smør røres i til slutt.
Dekor
Velg sjokolade etter hvor mørke du ønsker krøllene. Vi har brukt Freia Dronning Sjokolade, som inneholder 43% kakao.Smelt sjokoladeplatene i en bolle i vannbad.
Dekk en liten brødform med plastfolie. Hell sjokoladen i formen og sett den i kjøleskapen til sjokoladen har stivnet.
Bruk en ostehøvel eller en potetskreller til å lage sjokoladekrøller. Krøllene blir finest hvis sjokoladen får ligge litt i romtemperatur først.
Smør på sjokoladeglasuren og pynt som på bildet. Så enkelt, men så lekkert.