Dronningens Drømmekake

Dronningens Drømmekake

Total Time5 T 0 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 12
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Bunn
  • 50 gr Freia Regia Bakekakao
  • 100 gr sukker brunt
  • 2 dl vann varmt
  • 125 gr smør , mykt og osaltet
  • 150 gr sukker
  • 225 gr hvetemel
  • 0.5 ts Freia Bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 2 ts Freia Vaniljesukker
  • 2 stk egg
  • Sjokoladekrem
  • 250 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 5 dl kremfløte
  • Ganach
  • 0.3 l kremfløte
  • 1 dl sirup , lys
  • 450 gr Freia Dronning Sjokolade
  • Kakefyll
  • 150 gr blåbær
  • 1 pk vaniljekrem
  • Freia Dronning Sjokolade
  • 50 gr marsipan
  • Du trenger blant annet
  • 2 springform 24-26 cm

FREMGANGSMÅTE

  1. Bunn

    Sikt kakao og brunt sukker i en bolle, hell på kokende vann og pisk til blandingen er uten klumper. Pisk smør og sukker kremete og luftig. Tilsett egg vekselsvis med det tørre blandet sammen. Tilsett så kakaoblandingen forsiktig. Smør to springformer og fordel røren i dem. Stek kakene på 180 °C i ca. 30 minutter.
  2. Sjokoladekrem

    Smelt hakket sjokolade i fløten over svak varme. Sett blandingen i kjøleskapet i 3-4 timer. Rør rundt ca. hvert halvtime. Pisk den så noen minutter til krem.
  3. Ganach

    Bland kremfløte og sirup i en gryte, varm opp til kokepunktet under stadig omrøring. Ta gryten av varmen og rør inn sjokoladen. Avkjøl til den tykner.
  4. Kakefyll

    En kakeform dekkes inni med plastfilm. Legg i den ene avkjølte kakebunnen. Hell først i blåbærene og så vaniljekrem. Dryss på hakket sjokolade. Sett formen i fryseren i en time. Ta ut kaken og sett den på et kakefat. Kjevl ut marsipan, skjær til størrelsen på kaken og legg den på. Legg på den andre kakebunnen. Dekk hele kaken jevnt med sjokoladekrem. Sett kaken kaldt i 15 minutter. Smør toppen og siden av kaken med ¼ av ganachen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i 15 minutter. Gjenta prosessen to ganger til. Stryk over med en slikkepott den siste gangen så ganachen blir jevn. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i en time. Dekorer så kaken med restene av ganachen med en sprøytepose/kremmerhus av matpapir. Pynt med sølvkuler.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • Postadresse:
  • Mondelez Norge AS, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo, Norge

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323