Franske Makroner
Franske Makroner kan være litt komplisert til å begynne med, men når du først har fått dreisen på det er det ikke så vrient. Nøkkelen er at du lar de stå en stund før du steker de. Og at du kjenner ovnen din slik at marengsen blir perfekt stekt. Sprøe utenpå og myke inni. Bruk kreativiteten med forskjellige farger og fyll. De ser utrolig dekorative ut på et kakefat. Nyt!
INGREDIENSER
- Makroner
- 125 gr eggehvite (r)
- 100 gr sukker
- 225 gr melis
- 125 gr skåldede mandler
- Freia strøssel
- Fyll
- 100 gr kremfløte
- 180 gr Freia Hvit sjokolade eller Freia Dronningsjokolade
- 35 gr smør
- Du trenger blant annet
- mandelkvarn, sprøytepose , kjøkkenmaskin
FREMGANGSMÅTE
Makroner
Sikt melisen. Kvern mandlene til fint pulver i en mandelkvern. Jo finere mandler, jo finere makroner!Pisk eggehvitene fluffy på middels fart i kjøkkenmaskin. Tilsett litt og litt sukker, og pisk til stiv marengs. Ha i litt og litt av den siktede melisen, og kjør til alt er glatt.
Ta av maskinen, og rør inn mandelpulveret for hånd, sammen med evt. farge.
Ta et bakebrett med bakepapir og sprøyt ut med sprøytepose og liten, glatt tyll til små pletter på størrelse med en femkroning.
Dryss så på ønsket strøssel, og la brettet med makroner tørke på benken i 20 minutter.
Stekes i ovnen, uten vifte på 120 °C i ca. 25 minutter til makronene løsner fra bakepapiret. Avkjøl, og oppbevar i en tett boks.
Fyll
Kok opp fløte og tilsett ønsket sjokolade. La stå i et par minutter, og rør godt om til glatt masse.Tilsett til slutt smøret. Avkjøl noe, og legg litt fyll mellom to makroner. Etter fylling må makronene stå kaldt.
Detalj Tips
Ta utgangspunkt i samme oppskrift, men erstatt 25 g melis med 25 g Freia Regia Bakekakao. Kakaoen blandes inn i røren sammen med melis, fremgangsmåten er ellers helt lik.