Freia brownie med bringebærmousse
Freia Brownie med Bringebærmousse. En deilig brownie laget med Dronning Sjokolade med en herlig, luftig og frisk bringebærmousse som glasur. Ganske lekkert, rett og slettt!
2 T 10 MIN
Middels
SERVERER 16
SKRIV UT
INGREDIENSER
- Browniesbunn:
- 2 egg
- 2 dl sukker
- 100 gr Freia Dronning Sjokolade
- 125 gr smør
- 1 ts Freia Bakepulver
- 1 ts Freia Vaniljesukker
- 2 dl hvetemel
- 2 ss Freia Regia Bakekakao
- Bringebærmousse:
- 2 pk Freia Bringebærmousse
- 2 dl helmelk
- 2 dl fløte
- 3 plater gelatin
- Pynt:
- 10 bringebær
- 50 gr Freia Dronning Sjokolade
- 50 gr Freia Hvit sjokolade
- Du trenger:
- elektrisk vips eller kjøkkenmaskin , bolle, slikkepott, 1 rundform, litermål, vekt
FREMGANGSMÅTE
Brownie:
Varm ovnen til 175 grader og smør en rundform (18 eller 20 cm) eller en firkantet form på 20x20 eller 20x25 cm. Smelt smør på lav varme. Visp sukker og egg luftig (ca 4-5 min på maks hastighet). Ha sjokoladen i det smeltede smøret og rør forsiktig til sjokoladen smelter. Bland resten av ingrediensene til røren og tilsett sjokoladesmør-blandingen. Bland godt sammen. Hell røren i den smurte formen og stek midt i ovnen i 20-30 minutter, avhengig av størrelsen på formen. Brownien skal være myk inni.Bringebærmousse:
Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Lag moussen som alternativ 2 på pakken. Varm opp 2 ss av moussen forsiktig på svak varme, og løs opp gelatinen i dette. Blandes tilbake i resten av moussen. Hell moussen over browniesbunnen og jevn ut overflaten. Avkjøl i minimum 1 time før servering.Pynt:
Pynt med bringebær, flytende Dronningsjokolade og hvite sjokoladekrøller. Bruk en ostehøvel eller potetskreller til å lage sjokoladekrøller. Krøllene blir finest hvis sjokoladen får ligge litt i romtemperatur først.