Freias julekake med sjokolade og appelsin

Freias julekake med sjokolade og appelsin

Ønsker du å imponere med en skikkelig god sjokoladekake til jul kan vi anbefale denne! En deilig sjokoladekake som smaker av jul med både appelsin og pepperkaker. Og om kaken skulle bli litt lavere enn bildet, eller sjokoladeglasuren ikke legger seg slik du hadde tenkt – da må du huske på at det er smaken som teller!

Total Time2 T 10 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 16
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Bunn:
  • 200 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 200 gr smør
  • 6 stk egg
  • 300 gr sukker
  • 200 gr hvetemel
  • 1 ss Freia Bakekakao
  • 3 ts Freia Bakepulver
  • 2 ts Freia Vaniljesukker
  • Sjokoladekrem:
  • 450 gr romtemperert smør
  • 2 ts finrevet appelsinskall
  • 200 gr siktet melis
  • 300 gr Freia Hvit sjokolade
  • 2 ts instant kaffe rørt ut i 1 ss varmt vann
  • 10 stk pepperkaker
  • Sjokoladesaus:
  • 150 gr Freia 70% Kokesjokolade
  • 1.5 dl kremfløte
  • Dynking:
  • 0.5 dl kaffe
  • 2 ss melk
  • Pynt:
  • 1 pk Freia strøssel
  • 1 pose Freia Non Stop
  • Du trenger:
  • visp , springform, rivjern, litermål, vekt, sikt

FREMGANGSMÅTE

  1. Bunn:

    Sett ovnen på 175 grader og smør en springform på 23-25 cm. i diameter eller to former på 18-20 cm. Jo smalere former, jo høyere kake. Finhakk kokesjokoladen. Smelt smøret, ta vekk fra varmen og rør inn sjokoladen til den har smeltet. Avkjøl. Pisk en tykk og lys eggedosis av egg og sukker, og vend sjokoladesmøret inn i eggedosisen. Sikt hvetemel, kakao, bakepulver og vaniljesukker sammen og vend inn i røren. Hell røren i en springform/formene og stek i 40-50 min avhengig av hvor store formene er. Sjekk kaken etter 40 minutter ved å stikke en grillpinne i kaken. Hvis den har rå røre på pinnen må kaken steke litt til. Avkjøl.
  2. Sjokoladekrem:

    Smelt sjokoladen over vannbad, husk å ta vannbadet vekk fra platen før du legger i sjokoladen. Visp smør og melis luftig. Pisk inn sjokoladen og litt og litt kaffe. Ha appelsin i til slutt. Hvis kremen blir løs kan den stå litt i kjøleskapet til den har blitt litt fastere. Del bunnene i to på langs og knus pepperkaker til smuler (husk å spar noen til pynt). Legg en av bunnene på et kakefat. Rør kald kaffe og melk sammen og dynk bunnen. Ha litt sjokoladekrem på bunnen, dryss over pepperkakesmuler og legg på neste kakebunn. Gjenta og avslutt med den siste bunnen opp ned så kaken får en flat overside. Ha sjokoladekrem på toppen og sidene, og sett kaken kaldt.
  3. Pynt:

    Pynt etter hjertens lyst! Vi dyppet pepperkaker i smeltet sjokolade og drysset over grovhakkede røde og grønne Freia Non Stop, og Freia strøssel. Stikk inn hele biter med Freia Kokesjokolade og Freia Melkehjerter, og dryss hele kaken med strøssel og Non Stop.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • Postadresse:
  • Mondelez Norge AS, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo, Norge

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323