Glaserte sjokoladedolmer
1 T 30 MIN
Middels
SERVERER 6
SKRIV UT
INGREDIENSER
- Mousse
- 1 pose Freia Sjokolademousse med Daim
- 3 stk Oreokjeks
- Glasur
- 1.2 dl kremfløte
- 150 gr Freia 70% Kokesjokolade
- 25 gr smør
- Pynt
- Freia Daim Strøssel
- hakket Daim
- Du trenger blant annet
- former , slikkepott
FREMGANGSMÅTE
Mousse
Lag moussen etter anvisning på pakken og fordel den i seks former, f.eks. runde silikonformer i muffinsbrett. Del kjeksen på langs og legg den med kremen ned på moussen, slik at den ligger flatt med moussen. Sett formene i fryseren, og la stå til moussen er gjennomfrossen.Glasur
Varm opp fløten til kokepunktet, hell den over hakket sjokolade og rør dette glatt. Rør inn smør. Bruk gjerne en slikkepott til å røre sammen denne oppskriften, så blir det ikke så mange luftbobler i glasuren som ved bruk av visp!Ta moussene ut av fryseren, og hvelv dem på en plate. Hell over glasur. La glasuren stivne litt før sjokoladedolmene løftes over på serveringstallerkener. Dekk den nederste kanten på moussene med Daim Strøssel. Pynt med hakkede biter av Daim.