Glutenfri kake med karamell og M
Glutenfri kake som er proppfull av smak og langt fra kjedelig. Med sin uslåelige kombinasjon av salte peanøtter og søt, myk karamellsjokolade, er denne kaken garantert en hit blant de fleste.
2 T 0 MIN
Middels
SERVERER 16
SKRIV UT
INGREDIENSER
- Kakebunn
- 300 gr lyst glutenfritt mel
- 225 gr sukker
- 40 gr Freia Bakekakao
- 0.5 ts salt
- 1 ts natron
- 2 ts Freia Vaniljesukker
- 125 dl nøytral olje
- 325 gr vann
- 1 ss 7% eddik
- Peanøttkrem
- 200 gr sukker
- 75 gr vann
- 100 gr eggehviter
- 200 gr peanøttsmør - fint
- Pynt
- 200 gr Freia M
- 100 gr Freia Smil
- Du trenger
- 2 springformer á 22 cm, bolle, slikkepott, bakepapir, kjøkkenmaskin med piskeris, kniv, palettkniv
FREMGANGSMÅTE
Kakebunn
Bland sammen alt det tørrre. Bland sammen alt det våte. Bland alt sammen, og rør bare til det akkurat kommer sammen og er klumpfritt. Hell over i to godt smurt springformer og stek på 190 °C i 35 minutter. Avkjøl bunnene.Peanøttkrem
Pisk eggehvitene halvstive i kjøkkenmaskin med piskeris. Kok opp sukker og vann og kok til 121 °C, hell så den varme laken forsiktig over hvitene og pisk videre til massen er romtemperert. Bland marengsen sammen med peanøttsmør.Pynt
Legg peanøttkremen på den ene bunnen, dryss på halvparten av hakket M og knust Smil. Legg på den andre kakebunnen og ha resten av kremen på toppen.Pynt med resten av M og Smil.
Detalj Tips
Bytt gjerne ut Smil og M med annen Freia sjokolade om ønskelig.