Idalux
5 T 0 MIN
Middels
SERVERER 12
SKRIV UT
INGREDIENSER
- Bunn
- 4 stk eggehvite (r)
- 60 gr sukker
- 160 gr hasselnøttkjerner
- 100 gr melis
- 2 ts Freia Regia Bakekakao
- Sjokolademousse
- 300 gr Freia Dronning Sjokolade
- 150 gr smør osaltet
- 3 stk gelatinplate r
- 4 stk eggeplomme (r)
- 6 stk eggehvite (r)
- 100 gr sukker
- Marengspinner
- 2 stk eggehvite (r)
- 30 gr sukker
- 30 gr melis
- 1 ss Freia Regia Bakekakao
- Du trenger blant annet
- springform 24-26 cm
FREMGANGSMÅTE
Bunn
Grovhakk hasselnøttene i en foodprosessor med melis og kakao. Pisk eggehvite og sukker til marengs. Vend nøtteblandingen i marengsen med en slikkepott. Fyll massen i en springform med bakepapir i bunnen. Stek kaken i 30 minutter på 175 °C.Sjokolademousse
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Knekk sjokoladen i biter og smelt den over vannbad sammen med smøret. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i 1 dl kokende vann. Bland eggeplommene i sjokoladeblandingen. Rør så godt inn vannet med gelatinen. Pisk eggehvite og sukker til marengs. Vend først 1/3 av marengsen i sjokolademassen med en slikkepott, vend så inn resten. Fjern bakepapiret fra nøttebunnen og legg bunnen tilbake i formen. Fyll i sjokolademousse. Sett kaken i fryseren i 2½ time. Ta ut kaken og skjær med en skarp kniv langs kanten. La den stå i kjøleskapet til du skal bruke den.Marengspinner
Pisk eggehviter og sukker stivt. Bland forsiktig inn melis og kakao. Ha blandingen i en sprøytepose med en tyll/tupp på 1/2 cm. Sprøyt lange stenger på et bakepapir og stek dem på 150 °C i ca. 30 minutter. Stengene stivner når de blir avkjølt. Oppbevares i en tett kakeboks til du skal bruke dem. Knekk dem opp i biter og pynt rundt kaken. Server gjerne med jordbærconsommé.