Idalux

Idalux

Total Time5 T 0 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 12
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Bunn
  • 4 stk eggehvite (r)
  • 60 gr sukker
  • 160 gr hasselnøttkjerner
  • 100 gr melis
  • 2 ts Freia Regia Bakekakao
  • Sjokolademousse
  • 300 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 150 gr smør osaltet
  • 3 stk gelatinplate r
  • 4 stk eggeplomme (r)
  • 6 stk eggehvite (r)
  • 100 gr sukker
  • Marengspinner
  • 2 stk eggehvite (r)
  • 30 gr sukker
  • 30 gr melis
  • 1 ss Freia Regia Bakekakao
  • Du trenger blant annet
  • springform 24-26 cm

FREMGANGSMÅTE

  1. Bunn

    Grovhakk hasselnøttene i en foodprosessor med melis og kakao. Pisk eggehvite og sukker til marengs. Vend nøtteblandingen i marengsen med en slikkepott. Fyll massen i en springform med bakepapir i bunnen. Stek kaken i 30 minutter på 175 °C.
  2. Sjokolademousse

    Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Knekk sjokoladen i biter og smelt den over vannbad sammen med smøret. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i 1 dl kokende vann. Bland eggeplommene i sjokoladeblandingen. Rør så godt inn vannet med gelatinen. Pisk eggehvite og sukker til marengs. Vend først 1/3 av marengsen i sjokolademassen med en slikkepott, vend så inn resten. Fjern bakepapiret fra nøttebunnen og legg bunnen tilbake i formen. Fyll i sjokolademousse. Sett kaken i fryseren i 2½ time. Ta ut kaken og skjær med en skarp kniv langs kanten. La den stå i kjøleskapet til du skal bruke den.
  3. Marengspinner

    Pisk eggehviter og sukker stivt. Bland forsiktig inn melis og kakao. Ha blandingen i en sprøytepose med en tyll/tupp på 1/2 cm. Sprøyt lange stenger på et bakepapir og stek dem på 150 °C i ca. 30 minutter. Stengene stivner når de blir avkjølt. Oppbevares i en tett kakeboks til du skal bruke dem. Knekk dem opp i biter og pynt rundt kaken. Server gjerne med jordbærconsommé.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • Postadresse:
  • Mondelez Norge AS, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo, Norge

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323