Kveldens Dronning
1 T 15 MIN
Middels
SERVERER 12
SKRIV UT
INGREDIENSER
- Kakebunn
- 125 gr smør /margarin
- 2 dl sukker
- 3 stk egg
- 1 dl melk
- 4 dl hvetemel
- 2 ts Freia Bakepulver
- 1.5 ts Freia Regia Bakekakao
- Hvit sjokoladekrem
- 90 gr Freia Hvit sjokolade
- 1 stk egg
- 100 gr smør /margarin
- 80 gr melis
- Hvit sjokoladeglasur
- 90 gr Freia Hvit sjokolade
- 30 gr smør /margarin
- 100 gr melis
- 2 ss vann
- Pynt
- Freia cocktailbær/kirsebær
- Freia Appelsinkuler
- Du trenger blant annet
- bolle , springform, visp, kjele
FREMGANGSMÅTE
Bunn
Rør smør og sukker hvitt. Rør inn et egg av gangen. Tilsett melken og sikt inn det tørre. Ha røren i en smurt og strødd springform (24 cm i diameter) og stek på nederste rille ved 200 °C i ca. 35 min. Avkjøl på rist, i formen.Hvit sjokoladekrem
Brekk opp sjokoladen og smelt den i vannbad. Pisk egg og melis luftig. Pisk deretter inn romtemperert smør før den smeltede og avkjølte sjokoladen blandes i.Hvit sjokoladeglasur
Brekk opp sjokoladen og smelt den i vannbad sammen med smør/margarin og vann. Tilsett melisen og rør glasuren jevn. Tilsett litt ekstra vann dersom glasuren blir for tykk eller klumpete. Del den avkjølte kakebunnen i to og fyll med ca. 3/4 av sjokoladekremen. Smør resten av sjokoladekremen i et tynt lag på utsiden av kaken, for å tette porene. Bre så den hvite sjokoladeglasuren over kaken og sett den til side for at glasuren skal stivne.Pynt
Dekorer gjerne kaken med friske kirsebær eller Cocktailbær fra Freia. Et lite dryss med Freia Appelsinkuler passer ypperlig.