Langpannehest
2 T 30 MIN
Middels
SERVERER 16
SKRIV UT
INGREDIENSER
- Kakebunn
- 550 gr sukker
- 450 gr hvetemel
- 6 ss Freia Regia Bakekakao
- 1 ss Freia Bakepulver
- 1 ss Freia Vaniljesukker
- 375 gr smeltet smør
- 2.5 dl melk
- 5 egg
- Fyll
- 1 pose Freia Vaniljesaus til koking
- 2.5 dl melk
- 1 dl kremfløte
- Glasur
- 200 gr Freia Dronning Sjokolade
- 150 gr smør
- 1 eggeplomme
- 100 gr melis
- Pynt
- 1 pk hvit marsipan
- 1 pk Freia Jordbærgelé
- Freia Melkerull
- Freia M
- pyntegelé grønn
- pyntegelé rød
FREMGANGSMÅTE
Kakebunn
Forvarm stekeovnen til 175 °C. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Sikt kakaoen hvis den er klumpete. Bland i smeltet smør, melk og egg, og rør deigen jevn og glatt med en miksmaster. Hell røren i en langpanneform (35*40 cm) med bakepapir i bunnen. Smør kantene på formen med smør. Stek kaken i midten av ovnen i 40-50 minutter. Husk å sjekke om kaken er ferdig med en trepinne. Avkjøl.Fyll
Lag Vaniljekrem etter oppskridt på posen.Glasur
Smelt sjokolade og smør i vannbad på svak varme. Tilsett melis og eggeplomme når sjokoladen og smøret har smeltet. Rør alt sammen til en glatt og blank glasur.Pynting
Ta kaken ut av langpannen, fjern bakepapiret og avkjøl på rist. Skjær av kantene og del bunnen i to like store firkanter. Legg et lag vaniljekrem på den ene delen før den andre legges på toppen. Bre over glasuren. Lag tenner, øyne, nesebor, ører og hår av hvit marsipan. Bruk gjerne en hvitløkpresse til håret. Kjevl ut marsipanen med litt melis og stikk ut rundinger til øyne, nesebor og ører. Til pupiller kan du bruke melkerull med en M på toppen. Øyevippene har vi tegnet med Pyntegelé. Lag jordbærgelé med halv vannmengde og la den stivne i en flat form kledd med plastfolie. Hvelv ut av formen, fjern folien og skjær ut tungen med en skarp kniv. Pynt etter eget ønske rundt tungen.