Mørk fristelse
Sjokoladekaken over alle sjokoladekaker. Denne eksklusive kaken fortjener å bli gjort stas på med en skikkelig festanledning. Oppskriften inneholder er lys sjokoladekrem med mild Freia Lys kokesjokolade, og mørk sjokoladeglasur av bitter Freia 70% Kokesjokolade. Så ikke bare ser den utrolig bra ut, den er også utrolig smaksrik og saftig. Nyt, og ta imot skryt!
INGREDIENSER
- Kakebunn
- 3 egg
- 4 dl sukker
- 300 gr smør (smeltet)
- 1 dl melk
- 5 dl hvetemel
- 1.5 ts Freia Vaniljesukker
- 3 ts Freia Bakepulver
- 3 ss Freia Regia Bakekakao
- Lys sjokoladekrem
- 2 plate Freia Lys kokesjokolade
- 4 ss kremfløte
- 50 gr smør
- 2 stk eggeplommer
- 1 ss rom
- Sjokoladeglasur
- 3 dl kremfløte
- 400 gr Freia 70% Kokesjokolade
- 50 gr smør
- Dekor
- 2 pk gelepynt
- 1 pk sølvkuler
- lys sjokoladekrem
FREMGANGSMÅTE
Kakebunn
Egg og sukker piskes til eggedosis, det tørre siktes i og røres inn vekslevis med melk og smeltet smør.Ha alt i en smurt og melet springform (20 cm). Stekes på 180 °C i 35-45 minutter.
Lys sjokoladekrem
Hakk opp sjokolade. Smelt den i fløten over svak varme. Avkjøl litt.Visp inn mykt smør litt av gangen.
Visp inn eggeplommer og eventuelt rom. Avkjøl kremen til den er fast. Rør av og til.
Sjokoladeglasur
Gi fløten et oppkok og sett den til side, ha i sjokoladen.Når sjokoladen har smeltet røres blandingen sammen slik at den setter seg. Mykt smør røres i til slutt.
Dekor
Del kaken i to eller tre lag og fyll den med lys sjokoladekrem.Spar litt av kremen til pynt.
Smør på sjokoladeglasuren og pynt etter bildet.
Topper med lys sjokoladekrem lages med sprøyteposer med medium tupp.
Detalj Tips
Hvis du ikke har rom til kremen, kan den sløyfes eller erstattes med et par dråper rom-essens.