Norgeskaken
Denne sjokoladekaken er perfekt for dager hvor vi ønsker å nyte landet vi bor i ekstra mye, bokstavelig talt. Dekket av fyldig og god Dronning Sjokolade, og med vårt langstrakte land skåret ut i marsipan, er denne kaken et fryd for både øyet og ganen. Ja vi elsker denne sjokoladekaken!
INGREDIENSER
- Kakebunn
- 150 gr smør
- 175 gr sukker
- 4 egg
- 150 gr Freia Dronning Sjokolade
- 150 gr hvetemel
- 0.5 ts Freia Bakepulver
- Glasur
- 1 plate Freia Dronning Sjokolade
- 4 ss vann
- 100 gr melis
- 1 pk Freia Snøkrystaller
- Norsk flagg
- 1 pk hvit marsipan
FREMGANGSMÅTE
Kakebunn
Brekk opp dronningsjokoladen og smelt den på lav varme eller i vannbad.Rør smør og sukker hvitt.
Rør inn eggene, ett egg om gangen. Tilsett kokesjokoladen.
Bland bakepulveret i melet, og vend det inn i røren.
Røren helles så i en smurt springform (22 cm i diameter) og stekes ved 175 °C i 30-40 minutter.
Glasur
Kjevle marsipanen flat og skjær Norges grenser med en skarp kniv. Print gjerne ut et kart over Norge og bruk som mal/form.Pynt med Freia snøkrystaller.
Brekk sjokoladen til glasuren i små biter og smelt den sammen med vannet i en skål over vannbad.
Ha i melis og rør til en glatt og blank glasur.
Legg en rist på et bakebrett kledd med bakepapir. Sett sjokoladekaken på risten, hell sjokoladeglasuren over og glatt toppen av kaken med en stekespade. La glasuren renne av seg og stivne litt før du legger på marsipanen.