Oreo - og sjokolademoussekake

Oreo - og sjokolademoussekake

Denne Oreokaken kommer til å bli stjernen på kakebordet. Knasende, myk og himmelsk god. I oppskriften har vi brukt Freia Kokesjokolade 70 % til glasur og knuste Oreokjeks på toppen, noe som gir den en veldig imponerende finish.

Total Time4 T 45 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 16
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Bunn:
  • 12 stk Oreokjeks
  • 40 gr smør
  • Sjokolademousse:
  • 1 pk Freia Melkesjokolademousse med biter
  • 1 dl fløte
  • 1 dl H-melk
  • 1 plater gelatin
  • Oreomousse:
  • 450 gr Philadelphia Original
  • 80 gr sukker
  • 1 ts Freia Vaniljesukker
  • 3 dl fløte
  • 3 plater gelatin
  • 4 stk Oreokjeks (eller 1 pk Oreo Strøssel)
  • 1 ts revet limeskall
  • Glasur:
  • 1 dl fløte
  • 125 gr Freia Kokesjokolade 70%
  • 25 gr smør
  • Pynt:
  • 8 stk Oreokjeks
  • 10 stk Oreo minikjeks
  • Du trenger:
  • kakeform 26 cm, kakeform 24 cm

FREMGANGSMÅTE

  1. Bunn

    Smelt smør. Knus kjeks fint i en kjøkkenmaskin med kniv. Bland i smøret. Trykk massen jevnt ut i en kakeform (22-24 cm). Sett kaldt.
  2. Sjokolade mousse

    Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Lag sjokolademousse etter anvisning 2 på pakken. Varm opp 2 ss av moussen forsiktig på svak varme, og løs gelatinen opp i dette. Blandes tilbake i resten av moussen. Hell moussen over kjeksbunnen. Settes i fryseren og la stå til gjennomfrossen, ca. 2 timer.
  3. Oreo mousse

    Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Pisk fløten stiv. Rør Philadelphia kremost myk med sukker, vaniljesukker og limeskall. Varm opp 2 ss av denne blandingen forsiktig på svak varme, og løs gelatinen opp i dette. Bland resten av kremostmassen med kremen og vend til slutt forsiktig inn gelatinen og finknust Oreo kjeks. Ta den frosne sjokolademoussen med kjeksbunn ut av formen og sett midt i en form på 26 cm. Hell over oreomousse og glatt ut overflaten. Sett kaken til avkjøling, min. 2 timer før glasering.
  4. Glasur

    Varm fløte til kokepunktet. Tilsett hakket kokesjokolade 70% og rør jevnt, tilsett smør og rør helt glatt. Løsne kaken fra springformen. Sett kakene på en rist, og sett risten over en langpanne. Hell glasuren over kakelokket, og stryk forsiktig glasuren utover. La kakene renne av seg og sett over på kakebrett eller fat. Avkjøl til glasuren er stivnet.
  5. Pynt

    Hakk 2 av Oreo kjeksene fint opp. Dandér kaken med kjeks (hele, delte og finhakkede).

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • Postadresse:
  • Mondelez Norge AS, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo, Norge

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323