Oreo red velvet brownie
Brownies, Oreo og red velvet på en gang! Bare hør på dette: fløyelsrød brownie, myk Oreo ostekrem og mørk deilig sjokoladeglasur med Dronning Sjokolade, toppet med sprø Oreo kjeks! Det er bevist, det kan ikke bli for mye av det gode.
2 T 30 MIN
Middels
SERVERER 15
SKRIV UT
INGREDIENSER
- Bunn:
- 120 gr smør
- 2 stk egg (store)
- 200 gr sukker
- 2 ts Freia Vaniljesukker
- 30 gr Freia Bakekakao
- 1 ss rød fargepasta
- 1 ts eddik
- 100 gr mel
- 1 klype salt
- Ostekrem:
- 120 gr smør - temperert
- 120 gr Philadelphia Original
- 240 gr melis
- 6 stk Oreokjeks eller 1 pose Oreo Strøssel
- Glasur:
- 1.5 dl fløte
- 200 gr Freia Dronning Sjokolade
- 40 gr smør
- Pynt:
- 5 stk Oreokjeks eller 10 Oreo Mini
- Du trenger:
- Kvadratisk kakeform 20×20 cm
FREMGANGSMÅTE
Bunn
Smelt smør og hell det i en bakebolle. Rør inn i følgende rekkefølge: sukker, vaniljesukker, kakao, salt, rødfarge og eddik. Slå sammen egg som røres inn. Vend til slutt inn mel, ikke rør for mye. Hell røren i en form (20×20 cm), kledd med bakepapir. Stek på 175 °C i ca. 18 minutter. Avkjøl. Fjern bakepapiret fra bunnen, dekk kakeformen med plastfolie og legg bunnen tilbake.Ostekrem
Pisk sammen smør og Philadelphia kremost til det er klumpfritt. Tilsett litt og litt melis og pisk til massen er glatt. Rør til slutt inn hakket kjeks. Stryk kremen jevnt utover browniebunnen. Sett kaldt i 30 minutter.Glasur
Varm opp fløte til kokepunktet. Tilsett hakket sjokolade og rør til det er glatt, ha i smør og rør glatt igjen. Hell glasur over ostekremen, og stryk den jevnt utover.Pynt
Dryss over hakket Oreo kjeks. Settes kaldt minimum 30 minutter før den kuttes opp.
Detalj Tips
Dypp kniven i varmt vann og tørk av den mellom hver gang du kutter, så blir stykkene rene og pene.
Husk å bruke pastafarge fra boks og ikke flytende konditorfarge (gir ikke sterk nok farge). Fås kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker, spesialbutikk med bakeutstyr, eller på nett.