Ostekake med Rosmaringelé

Ostekake med Rosmaringelé

Ostekake med Rosmaringelé, er en ekstravagant ostekake for virkelige staselige anledninger. Med sitt dekorative utseende er den virkelig en fryd på kakebordet, og ikke minst en smaksreise av de sjeldne.

Total Time1 T 30 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 12
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Nøttebunn
  • 2 stk eggehviter
  • 50 gr sukker
  • 1 pose Freia Makronfyll
  • Ostekakefyll
  • 400 gr Philadelphia Original
  • 2 stk egg
  • 2 ss sukker
  • 1 pk Freia Kiwigelé
  • 1 pk Freia Sitrongelé
  • 1 dl kremfløte
  • Pynt
  • rosmarin blader
  • rosépepper
  • Freia Krokan
  • Du trenger blant annet
  • bolle , visp, sprongform, foodprocessor, bakepapir, kjele

FREMGANGSMÅTE

  1. Pisk eggehviter og sukker til marengs.

  2. Vend i makronfyllet og ha det i en bakepapirkledd springform/hjerteform, 24 cm i diameter. Stekes ved 180 °C i ca. 25 minutter, til den er lys gyllen. Avkjøl bunnen.

  3. Ostefyll

    Kjør ost, sukker og eggeplommer til en jevn masse i en foodprosessor.
  4. Bland gelépulverne sammen i en bolle. Dette blir i overkant av 2 dl pulver.

  5. Del deretter pulverne igjen i to like deler i hver sin bolle (ca. 1 dl i hver). Kok opp 3 dl vann og rør ut den ene delen av gelépulveret (ca. 1 dl pulver) i vannet. Avkjøl geléblandingen litt og hell dette inn i ostemassen mens foodprosessoren går.

  6. Pisk fløten nesten stiv og vend kremen i osteblandingen.

  7. Pisk eggehvitene til myk krem og vend det forsiktig inn.

  8. Hell ostefyllet over bunnen i formen og la det stivne i kjøleskap.

  9. Lag den resterende delen av gelépulveret (ca. 1 dl pulver) etter anvisningen på pakken, med 5 dl vann. La geléen bli helt kald.

  10. Gelélokket må lages forsiktig slik at rosmarinen og rosépepperen ikke flyter rundt. Hell over litt gelé på toppen av ostekaken.

  11. Pynt ostekaken med friske rosmarinblader og rosépepper. La ostekaken stå kaldt og hell så veldig forsiktig på litt til av geléen. La det stivne noe.

  12. Hell så på mer gelé, la det stivne litt igjen. Hell så over den resterende geléen. Avkjøl ostekaken igjen til gelélokket er stivt.

  13. Løsne ostekaken forsiktig langs kanten på springformen med en kniv, og plasser kaken forsiktig over på et serveringsfat.

  14. Pynt med krokan rundt sidene.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • Postadresse:
  • Mondelez Norge AS, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo, Norge

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323