Pai til dessert

Pai til dessert

Total Time45 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 12
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Paibunn
  • 75 gr smør
  • 150 gr hvetemel
  • 3 ss vann
  • 100 gr Freia Lys kokesjokolade
  • Hvit sjokoladekrem
  • 180 gr Freia Hvit sjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 3 stk eggeplommer
  • 1 ss maizena
  • Dekor
  • Freia Sjokoladesaus
  • 2 stk appelsiner

FREMGANGSMÅTE

  1. Paibunn

    Bland smør og hvetemel i en kjøkkenmaskin. Tilsett vann og grovhakket kokesjokolade og bland den raskt til en fast deig. Kle sider og bunn i en godt smurt paiform og sett den kjølig i 1-2 timer. Paiskallet stekes ved 200 °C i 10-15 min. I paiform ca. 24 cm diameter på nederste rille.
  2. Hvit sjokoladekrem

    Smelt sjokoladen til kremen i vannbad sammen med 3 ss av fløten. Ha eggeplommene, maisennamel og 1 dl av kremfløten i en kjele og kok opp under omrøring til det tykner. Avkjøl noe og bland inn den smeltede sjokoladen. Sett sjokoladeblandingen kaldt. Pisk resten av fløten til krem og vend den forsiktig i den avkjølte sjokoladeblandingen.
  3. Dekor

    Fordel sjokoladekremen i paiskallet. Sprut litt sjokoladetopping eller dypp litt smeltet sjokolade på toppen. Bruk en gaffel og dra sausen utover slik at du får dekorative sjateringer. Pynt til slutt med fileter (skinnfrie båter) av appelsin. Paien bør spises med en gang den er fylt - da holden den seg sprø.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • Postadresse:
  • Mondelez Norge AS, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo, Norge

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323