Pai til dessert
45 MIN
Middels
SERVERER 12
SKRIV UT
INGREDIENSER
- Paibunn
- 75 gr smør
- 150 gr hvetemel
- 3 ss vann
- 100 gr Freia Lys kokesjokolade
- Hvit sjokoladekrem
- 180 gr Freia Hvit sjokolade
- 3 dl kremfløte
- 3 stk eggeplommer
- 1 ss maizena
- Dekor
- Freia Sjokoladesaus
- 2 stk appelsiner
FREMGANGSMÅTE
Paibunn
Bland smør og hvetemel i en kjøkkenmaskin. Tilsett vann og grovhakket kokesjokolade og bland den raskt til en fast deig. Kle sider og bunn i en godt smurt paiform og sett den kjølig i 1-2 timer. Paiskallet stekes ved 200 °C i 10-15 min. I paiform ca. 24 cm diameter på nederste rille.Hvit sjokoladekrem
Smelt sjokoladen til kremen i vannbad sammen med 3 ss av fløten. Ha eggeplommene, maisennamel og 1 dl av kremfløten i en kjele og kok opp under omrøring til det tykner. Avkjøl noe og bland inn den smeltede sjokoladen. Sett sjokoladeblandingen kaldt. Pisk resten av fløten til krem og vend den forsiktig i den avkjølte sjokoladeblandingen.Dekor
Fordel sjokoladekremen i paiskallet. Sprut litt sjokoladetopping eller dypp litt smeltet sjokolade på toppen. Bruk en gaffel og dra sausen utover slik at du får dekorative sjateringer. Pynt til slutt med fileter (skinnfrie båter) av appelsin. Paien bør spises med en gang den er fylt - da holden den seg sprø.