Sacher-Torte
Sacher-Torte, eller Sacherkake, er den berømte sjokoladekaken fra konditoriet Sacher i Wien. Kaken er mektig, med aprikos og trukket med søt og en anelse bitter Freia Dronning Sjokolade. Helt i tråd med den orginale Sacher-Torte-oppskriften. Genießen!
INGREDIENSER
- Kakebunn
- 125 gr smør
- 1 plate Freia Dronning Sjokolade
- 6 stk eggeplommer
- 180 gr sukker
- 100 gr hvetemel
- 2 ts Freia Regia Bakekakao
- 0.5 ts Freia Bakepulver
- 1 ts Freia Vaniljesukker
- 6 stk eggehviter
- Fyll
- 200 gr aprikosmarmelade
- Glasur
- 1 plate Freia Dronning Sjokolade
- 4 ss vann
- 100 gr melis
FREMGANGSMÅTE
Smelt smør og sjokolade ved svak varme og avkjøl.
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker.
Sikt i hvetemel, kakao, bakepulver og vaniljesukker.
Tilsett sjokolade-smøret og stivpiskede eggehviter. Rør det hele forsiktig sammen. Hell røren i en godt smurt springform (ca. 26 cm diameter) og stek den (180 °C, nederste rille, ca. 50 min.). Avkjøl kaken i formen på rist.
Når kaken er kald, deles den i to eller tre lag. Smør apriskosmarmelade mellom lagene.
Smelt Freia Dronning Sjokolade i vannbad sammen med vannet, og rør inn melis til en blank glasur. Smør den forsiktig utover kaken.