Scones
Denne oppskriften på Scones er lette å lage og lett å like. Sconesene er smaksrike og inneholder Freia Melkesjokoade Smelt, vaniljesukker og revet appelsinskall, som vil gjøre den mest kresne tegjest fornøyd.
INGREDIENSER
- 4 dl hvetemel
- 2 ts Freia Bakepulver
- 0.5 ts natron
- 0.5 ts salt
- 3 ss sukker
- 75 gr smør
- 1 pose Freia Smelt Melkesjokolade
- 1 egg
- 1 ts Freia Vaniljesukker
- 1 ss revet appelsinskall
- 1 dl melk
FREMGANGSMÅTE
Bland mel, bakepulver, natron, salt og sukker og smuldre det i smøret.
Pisk egg sammen med vaniljesukker, appelsinskall og melk, og rør det i deigen sammen med sjokoladen.
Form deigen til en tykk rund leiv, ca. 20 cm i diameter. Del den i 8-10 ruter eller snipper, som legges på et bakebrett kledd med bakepapir.
Stek ved 220 °C midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist. Scones er best nystekte.
Detalj Tips
I stedet for Melkesjokolde Smelt kan du bruke Freia Smelt Kokesjokolade 70 %. Tilsett gjerne 1 ss finhakket syltet ingefær sammen med hakket sjokolade for å få en mer spesiell variant. Sjokoladescones får du ved å tilsette 2 ss Freia Regia BakeKakao i deigen.