Scones

Scones

Denne oppskriften på Scones er lette å lage og lett å like. Sconesene er smaksrike og inneholder Freia Melkesjokoade Smelt, vaniljesukker og revet appelsinskall, som vil gjøre den mest kresne tegjest fornøyd.

Total Time20 MIN
LettLett
ServererSERVERER 8
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts Freia Bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 0.5 ts salt
  • 3 ss sukker
  • 75 gr smør
  • 1 pose Freia Smelt Melkesjokolade
  • 1 egg
  • 1 ts Freia Vaniljesukker
  • 1 ss revet appelsinskall
  • 1 dl melk

FREMGANGSMÅTE

  1. Bland mel, bakepulver, natron, salt og sukker og smuldre det i smøret.

  2. Pisk egg sammen med vaniljesukker, appelsinskall og melk, og rør det i deigen sammen med sjokoladen.

  3. Form deigen til en tykk rund leiv, ca. 20 cm i diameter. Del den i 8-10 ruter eller snipper, som legges på et bakebrett kledd med bakepapir.

  4. Stek ved 220 °C midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist. Scones er best nystekte.

Detalj Tips

I stedet for Melkesjokolde Smelt kan du bruke Freia Smelt Kokesjokolade 70 %. Tilsett gjerne 1 ss finhakket syltet ingefær sammen med hakket sjokolade for å få en mer spesiell variant. Sjokoladescones får du ved å tilsette 2 ss Freia Regia BakeKakao i deigen.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • Postadresse:
  • Mondelez Norge AS, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo, Norge

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323