Sjokolade- og banankake
Saftig banankake er noe de fleste liker. Og med fyldig Freia Dronning Sjokolade og nøtter, er dette en sikker vinner. Serverer du den med is og Daimkuler, som i denne oppskriften, har du også en kjempegod dessert.
INGREDIENSER
- Kakebunn
- 3 egg
- 3 dl sukker
- 75 gr smør
- 1 dl melk
- 4.5 dl hvetemel
- 2 ts Freia Bakepulver
- 2 ts Freia Vaniljesukker
- 3 bananer (i skiver)
- 2 dl hasselnøtter , hakkede
- 2 plate Freia Dronning Sjokolade
- Pynt
- 1 pk Freia Daim Strøssel
- vaniljeis
FREMGANGSMÅTE
Forvarm ovnen til 175 °C.
Visp eggedosis av egg og sukker.
Bland i mel tilsatt bakepulver og vaniljesukker vekselsvis med melken.
Tilsett så smør, bananskiver, hakkede nøtter og grovhakket Dronning Sjokolade.
Fyll røren i en godt smurt avlang form (ca. 2 l), eller i to mindre former. Det er lurt å legge et stykke bakepapir i bunnen av formen, da vil kaken lettere slippe.
Stek kaken nederst i ovnen til den er gjennomstekt, ca. 45 minutter.
Skjær kaken i tykke skiver. Server med en kule vaniljeis og dryss Daim Strøssel over.