Sjokoladecupcake
For deg som liker sjokolade: Prøv denne oppskriften på deilige sjokoladecupcakes med luftig sjokoladefrosting. Den inneholder kremost og ekte Freia Dronning Sjokolade som gjør frostingen ekstra smaksrik og fyldig. Sjokoladecupcakes gjør stas på ethvert kakebord, og smaker himmelsk!
INGREDIENSER
- Muffins
- 4 dl sukker
- 250 gr smør
- 4 stk egg
- 2 dl melk
- 6 dl hvetemel
- 3 ts Freia Bakepulver
- 1 ts Freia Vaniljesukker
- 2 ss Freia Regia Bakekakao
- Frosting
- 125 gr smør
- 125 gr Philadelphia Original
- 250 gr melis
- 1 ts Freia Vaniljesukker
- 100 gr Freia Dronning Sjokolade
- Pynt
- 1 pk Freia Sjokoladeknapper
- 1 pk Freia Sommerfuglstrøssel
FREMGANGSMÅTE
Muffins
Pisk smør og sukker hvitt.Tilsett vekselvis egg, melk og det tørre.
Fyll formene 2/3 fulle og stek dem på 175 °C. Små stekes i 15-20 minutter, store i 20-25 minutter.
Frosting
Pisk smør og Philadelphia ost godt sammen, tilsett så litt og litt melis og vaniljesukker.Smelt sjokoladen, avkjøl den noe og rør den inn i frostingen til slutt.
Detalj Tips
Det kan være lurt å skjære av toppen på cupcaken for da sitter frostingen bedre. Tips på smakvariasjoner: 2 ts Freia Karamellsaus, 3 ss Freia Sjokoladesaus inn i frostingen til slutt, 2 ss finhakket Freia Kokesjokolade, 3 ss Oreo Strøssel, 2 ts espresso flytende, 2 ss finhakkede nøtter, 1 ts sitrusskall, 2 ss likør.