Sjokoladeskål med mousse og sitronkrem
For sjokoladeelskere, her kan til og med skålen spises! Mørk og kraftig sjokoladeskål laget av Smelt 70% sjokolade, fylt med syrlig sitronkrem, toppet med myk og smaksrik Sjokolademousse 70% og litt hakket sjokolade. Gjestene vil bli imponerte.
1 T 30 MIN
Middels
SERVERER 10
SKRIV UT
INGREDIENSER
- Skål
- 200 gr Freia Kokesjokolade 70%
- Sitronkrem
- 2 dl sitronsaft
- 1 stk sitron - skall
- 4 stk egg
- 165 gr sukker
- 150 gr smør
- Mousse
- 1 pose Freia Sjokolademousse
- 1 dl melk
- 1 dl fløte
- Pynt
- 4 plater Freia Premium 70% Kakao Mini
- 16 stk Freia M
- Freia Sommerfuglstrøssel
- kjele , bolle, ballonger, nål, rivjern, slikkepott, visp, evt sprøytepose
FREMGANGSMÅTE
Skål
Smelt sjokolade over vannbad eller i mikrobølgeovn. Blås opp ballongene. Dypp en og en ballong i sjokoladen, la renne litt av seg før de settes på plate med bakepapir. Sett i kjøleskap til sjokoladen er stiv. Stikk hull på ballongene med nål og fjern ballongrestene.Sitronkrem
Kok opp alt bortsett fra smør på svak varme. Ta av varmen og pisk inn litt og litt smør. Avkjøl kremen og fordel den så i bunnen på sjokoladeskålene.Mousse
Lag sjokolademousse som forslag 2 på baksiden av pakningen. Fordel mousse i skålene, gjerne med en sprøytepose og stjernetyll. Avkjøl.Pynt
Pynt med M, Premium og sommerfugler. La skålene stå kjørlig frem til servering.
Detalj Tips
Bytt gjerne ut sjokolademoussen med sitronfromage.