Sjokoladevannbakkels

Sjokoladevannbakkels

Vannbakkels er i utganspunktet luftig og godt. Men, laget med ekte sjokolade og kjærlighet blir det himmelsk! I disse Sjokoladevannbakkelsene har vi brukt bakevennlige Freia Dronning Sjokolade i røra, og Freia 70% Kokesjokolade i krem og glasur for en ekstra mørk og fyldig sjokoladesmak. Mmmmmmmm!

Total Time1 T 0 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 10
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Vannbakkels
  • 5 dl vann
  • 150 gr smør
  • 1 klype salt
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ss Freia Regia Bakekakao
  • 50 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 6 egg
  • Sjokoladekrem
  • 3 plate Freia 70% Kokesjokolade
  • 130 gr smør
  • 5 dl kremfløte
  • Sjokoladeglasur og pynt
  • 1 plate Freia 70% Kokesjokolade
  • 1 ss smør
  • melis
  • vann
  • Du trenger blant annet
  • sprøytepose

FREMGANGSMÅTE

  1. Vannbakkels

    Kok opp vann, smør og salt.
  2. Tilsett mel og kakao, rør rundt til blandingen slipper kjelen. Ta kjelen av platen.

  3. Hakk Freia Dronning Sjokolade og rør inn. Tilsett ett egg om gangen og rør inn til en smidig masse.

  4. Ha røren i en sprøytepose med stor sprøytetupp (størrelse nr. 8-10). Sprøyt avlange kaker på et bakebrett kledd med bakepapir. Vannbakkelsene skal ha en størrelse på ca. 10 cm lengde og 3 cm høyde.

  5. Stek ved 180 °C midt i ovnen i ca. 40 minutter.

  6. Sjokoladekrem

    Smelt Freia 70% Kokesjokolade sammen med smør i vannbad. Avkjøl til fingervarmt (ca. 60 °C ).
  7. Pisk fløten til bløt krem. Vend kremen i sjokoladeblandingen. Rør sjokoladen godt opp fra bunnen.

  8. Glasur

    Smelt Freia 70% Kokesjokolade i vannbad sammen med smør. Rør godt sammen.
  9. Pynting av vannbakkels

    Del vannbakkelsene på midten. Fyll kremen i en sprøytepose og sprøyt den på vannbakkelsbunnen.
  10. Dypp toppen av vannbakkelsene i sjokoladglasuren og legg dem på toppen av kremen.

  11. Lag melisglasur av melis og litt vann. Fyll et kremmerhus med melisglasur og pynt toppene med mønster.

Detalj Tips

Hvis du ikke har en sprøytepose tilgjengelig kan vannbakkelsene også legges på bakebrettet ved hjelp av en stor spiseskje.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • Postadresse:
  • Mondelez Norge AS, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo, Norge

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323