Sjokoladevannbakkels
Vannbakkels er i utganspunktet luftig og godt. Men, laget med ekte sjokolade og kjærlighet blir det himmelsk! I disse Sjokoladevannbakkelsene har vi brukt bakevennlige Freia Dronning Sjokolade i røra, og Freia 70% Kokesjokolade i krem og glasur for en ekstra mørk og fyldig sjokoladesmak. Mmmmmmmm!
INGREDIENSER
- Vannbakkels
- 5 dl vann
- 150 gr smør
- 1 klype salt
- 5 dl hvetemel
- 1 ss Freia Regia Bakekakao
- 50 gr Freia Dronning Sjokolade
- 6 egg
- Sjokoladekrem
- 3 plate Freia 70% Kokesjokolade
- 130 gr smør
- 5 dl kremfløte
- Sjokoladeglasur og pynt
- 1 plate Freia 70% Kokesjokolade
- 1 ss smør
- melis
- vann
- Du trenger blant annet
- sprøytepose
FREMGANGSMÅTE
Vannbakkels
Kok opp vann, smør og salt.Tilsett mel og kakao, rør rundt til blandingen slipper kjelen. Ta kjelen av platen.
Hakk Freia Dronning Sjokolade og rør inn. Tilsett ett egg om gangen og rør inn til en smidig masse.
Ha røren i en sprøytepose med stor sprøytetupp (størrelse nr. 8-10). Sprøyt avlange kaker på et bakebrett kledd med bakepapir. Vannbakkelsene skal ha en størrelse på ca. 10 cm lengde og 3 cm høyde.
Stek ved 180 °C midt i ovnen i ca. 40 minutter.
Sjokoladekrem
Smelt Freia 70% Kokesjokolade sammen med smør i vannbad. Avkjøl til fingervarmt (ca. 60 °C ).Pisk fløten til bløt krem. Vend kremen i sjokoladeblandingen. Rør sjokoladen godt opp fra bunnen.
Glasur
Smelt Freia 70% Kokesjokolade i vannbad sammen med smør. Rør godt sammen.Pynting av vannbakkels
Del vannbakkelsene på midten. Fyll kremen i en sprøytepose og sprøyt den på vannbakkelsbunnen.Dypp toppen av vannbakkelsene i sjokoladglasuren og legg dem på toppen av kremen.
Lag melisglasur av melis og litt vann. Fyll et kremmerhus med melisglasur og pynt toppene med mønster.
Detalj Tips
Hvis du ikke har en sprøytepose tilgjengelig kan vannbakkelsene også legges på bakebrettet ved hjelp av en stor spiseskje.