Strøsselkake
Her er kaken for deg som trenger noe i full fart, sukkerbrød, sjokoladeglasur og strøssel. Enkel og rask og lage, og pyntingen er gjort i en fei.
2 T 10 MIN
Lett
SERVERER 16
SKRIV UT
INGREDIENSER
- Bunn
- 3 dl sukker
- 1.5 dl mel
- 1.5 dl potetmel
- 1.5 ts Freia Bakepulver
- 5 stk egg
- 100 gr Freia Dronning Sjokolade - finhakket
- Glasur
- 300 gr melis
- 300 gr smør romtemperert
- 2 stk egg
- 50 gr Freia Selskaps Sjokolade
- 4 ss espresso /sterk kaffe
- 30 gr Freia Bakekakao
- Pynt
- 2 poser Freia Flerfarget Strøssel
- 2 poser Freia Non Stop strøssel
- Du trenger
- kjøkkenmaskin med piskeris og grind, bolle, slikkepott, springform 24 cm, litermål, vekt, papp, saks
FREMGANGSMÅTE
Bunn
Smelt sjokoladen over vannbad. Pisk sukker og egg til eggedosis. Sikt sammen det tørre, som vendes lett inn i eggedosisen. Vend inn smeltet sjokolade til slutt. Hell over i springformen kledd med bakepapir i bunnen og stek på 175 °C i 30 minutter. Avkjøl.Glasur
Smelt sjokolade og avkjøl den litt. Pisk smør og melis i kjøkkenmaskin med grind til det blir luftig og kremet. Tilsett ett og ett egg vekselsvis med kakao og espresso, hell i sjokolade tilslutt.Pynt
Del bunnen i tre like lag. Fyll krem og Non Stop strøssel mellom hvert lag og avslutt med å dekke hele kaken med kremen. Klipp ut ønsket tall i stiv papp som legges på kaken. Dryss flerfarget strøssel på toppen rundt tallet og på sidene. Ta vekk papp-tallet til slutt.