Strøsselkake

Strøsselkake

Her er kaken for deg som trenger noe i full fart, sukkerbrød, sjokoladeglasur og strøssel. Enkel og rask og lage, og pyntingen er gjort i en fei.

Total Time2 T 10 MIN
LettLett
ServererSERVERER 16
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Bunn
  • 3 dl sukker
  • 1.5 dl mel
  • 1.5 dl potetmel
  • 1.5 ts Freia Bakepulver
  • 5 stk egg
  • 100 gr Freia Dronning Sjokolade - finhakket
  • Glasur
  • 300 gr melis
  • 300 gr smør romtemperert
  • 2 stk egg
  • 50 gr Freia Selskaps Sjokolade
  • 4 ss espresso /sterk kaffe
  • 30 gr Freia Bakekakao
  • Pynt
  • 2 poser Freia Flerfarget Strøssel
  • 2 poser Freia Non Stop strøssel
  • Du trenger
  • kjøkkenmaskin med piskeris og grind, bolle, slikkepott, springform 24 cm, litermål, vekt, papp, saks

FREMGANGSMÅTE

  1. Bunn

    Smelt sjokoladen over vannbad. Pisk sukker og egg til eggedosis. Sikt sammen det tørre, som vendes lett inn i eggedosisen. Vend inn smeltet sjokolade til slutt. Hell over i springformen kledd med bakepapir i bunnen og stek på 175 °C i 30 minutter. Avkjøl.
  2. Glasur

    Smelt sjokolade og avkjøl den litt. Pisk smør og melis i kjøkkenmaskin med grind til det blir luftig og kremet. Tilsett ett og ett egg vekselsvis med kakao og espresso, hell i sjokolade tilslutt.
  3. Pynt

    Del bunnen i tre like lag. Fyll krem og Non Stop strøssel mellom hvert lag og avslutt med å dekke hele kaken med kremen. Klipp ut ønsket tall i stiv papp som legges på kaken. Dryss flerfarget strøssel på toppen rundt tallet og på sidene. Ta vekk papp-tallet til slutt.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • Postadresse:
  • Mondelez Norge AS, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo, Norge

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323