Tallkake med fyldig sjokoladekrem, bær og godteri

Tallkake med fyldig sjokoladekrem, bær og godteri

Total Time1 T 30 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 12
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Til kaken:
  • 200 gr smør
  • 3 dl vann
  • 4 ss Freia Bakekakao
  • 50 gr Freia Dronning Sjokolade (hakket)
  • 400 gr hvetemel
  • 1 ts natron
  • 2 ts salt
  • 1 ts Freia Vaniljesukker
  • 400 gr sukker
  • 2 egg
  • 1.5 dl crème fraiche
  • Til kremen:
  • 4 dl kremfløte
  • 400 gr Freia Lys kokesjokolade
  • Pynting:
  • forskjellige bær (jordbær, bringebær, bjørnebær, rips)
  • forskjellige sjokolade (f.eks Freia Kronanrull, Freia M, Freia Kvikk Lunsj, Freia Hvit sjokolade... pynt med dine favoritter!)
  • Freia Geletopper
  • sitronmelisse

FREMGANGSMÅTE

  1. Slik lager du kremen (start med denne): Finhakk sjokoladen. Ha i en skål.

  2. Varm opp fløte til rett under kokepunktet. Hell over sjokoladen. Rør til sjokoladen er oppløst.

  3. Sett kaldt i minst en time til massen er helt kald. Nå kan du starte på bakingen.

  4. Slik lager du kaken: Sett ovnen på 175 grader .

  5. Smelt smør i en gryte. Tilsett vann, kakaopulver og sjokolade og varm opp til sjokoladen smelter. Rør til en glatt masse. Avkjøl noe.

  6. Sikt alt det tørre i en stor bolle.

  7. Ha egg og rømme i sjokolademassen og bland godt. Ha så det våte i det tørre og rør til en jevn røre.

  8. Fordel røren i 2 små langpanner kledt med bakepapir (20x30) eller stek i to omganger. Ca 10-15 minutter per bunn. Bunnene skal være tynne, ca som du ville laget til en rullekake.

  9. Dekk kakebunnene med plastfolie før de avkjøles. Dette er for å unngå at kaken blir sprø i kanten.

  10. Bruk et a4 ark og lag en mal for tallet du ønsker å lage. Bruk en liten og skarp kniv til å skjære ut tallet i bunnene. (Avskjæret kan brukes til å lage cakepops for eksempel.)

  11. Når kaken er klar for montering pisker du opp sjokolade og fløtemassen til en luftig krem. Pass på at den ikke blir pisket for mye, da kan den skille seg. Ha kremen i en sprøytepose med en vid stjernetyll.

  12. Legg den ene bunnen på et serveringsfat og lag små «dutter» med krem på hele bunnen. Sett gjerne kaldt i ca 15 minutter så er du sikker på at kremen tåler det neste laget med kake uten å synke sammen. Legg forsiktig lag nr to på toppen og lag de samme duttene på den. Til sist pynter du med bær, sjokolader og godteri over hele kaken.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323