Tinas brownieskake med sjokoladeglasur
Denne brownieskaken er vel det nærmeste du komme sjokoladehimmelen - saftig, god og mektig. I denne oppskriften er det ekte sjokolade i både kaken og sjokoladeglasuren. Vi har her valgt å bruke Freia Selskaps Sjokolade for en ekstra søt og intens smak av sjokolade, og som sprø og fruktig konstrast til kaken, kan du servere den med selvtørkede ananasbiter!
INGREDIENSER
- Kakebunn
- 150 gr smør
- 200 gr Freia Selskaps Sjokolade
- 125 gr valnøtter
- 4 stk egg
- 125 gr sukker
- 2 ts Freia Vaniljesukker
- 60 gr hvetemel
- Glasur
- 100 gr Freia Selskaps Sjokolade
- 50 gr smør
- 2 ss sirup
- Du trenger blant annet
- bolle , visp, kjele, liten langpanne
FREMGANGSMÅTE
Brownie
Smelt smør og Freia Selskaps sjokolade i en kjele på svak varme.Hakk nøttene.
Pisk egg, sukker og Freia Vaniljesukker godt.
Bland så inn smeltet smør/sjokolade, hakkede nøtter og mel.
Fyll røren i en liten langpanne og stek kaken på nederste rille ved 175 °C i ca. 25-30 minutter. Kaken skal være noe bløt i midten. Avkjøl kaken.
Sjokoladeglasur
Smelt smør, sjokolade og sirup til en jevn glasur.Hell glasuren over kaken mens den fremdeles står i formen, og sett kaken kaldt så glasuren stivner.
Detalj Tips
Kaken kan gjerne pyntes med tørket ananas. Skjær da fersk ananas i tynne skiver (3-5 mm), og tørk dem på rist i stekeovnen med ovnsdøren på gløtt. (40-50 °C i 3-4 timer). Selvgjort er velgjort!