Trippel sjokolademuffins
Med sine tre sorter sjokolade tar Trippel sjokolademuffins deg til sjokoladehimmelen. I denne oppskriften har vi valgt å kombinere Freia Dronning Sjokolade, Freia Hvit Sjokolade og Freia Smelt Melkesjokolade (sjokoladebiter) som alle egner seg spesielt godt til baking. Muffinsene er lette å like for de fleste, og kan servers i for eksempel bursdager. Og siden de smaker ekstra godt som varme, kan de enkelt forvandles til en kjempegod dessert med is ved siden av.
INGREDIENSER
- Muffins
- 2 plate Freia Dronning Sjokolade
- 1 plate Freia Hvit sjokolade
- 1 pose Freia Smelt Melkesjokolade
- 4 dl hvetemel
- 2 ts Freia Bakepulver
- 3 ss Freia Regia Bakekakao
- 1 dl sukker
- 75 gr smør
- 2 stk egg
- 2 ts Freia Vaniljesukker
- 3.5 dl melk
- Du trenger blant annet
- bolle , kjele, muffinsform
FREMGANGSMÅTE
Muffins
Smelt 1 1/2 plate Dronning Sjokolade i vannbad.Hakk Hvit Sjokolade og resten av Dronning Sjokoladen og bland med sjokoladebitene av melkesjokolade.
Bland mel, bakepulver, kakao og sukker.
Smelt smør og bland det sammen med egg, vaniljesukker, og melk.
Vend den våte blandingen inn i det tørre. Bland inn den smeltede sjokoladen.
Vend til slutt inn sjokoladebitene.
Fyll røren i 22-24 muffinsformer. Stek ved 200 °C midt i ovnen i 12-15 minutter. Den hakkede sjokoladen som blandes inn i røren blir flytende ved steking. Derfor smaker muffinsene ekstra godt når de serveres varme.