Valentinskake
Valentinskake er perfekt for Valentines Day. Hjertelig, vakker og veldig god. Denne oppskriften har deilig nøttebunn, ostekakefyll og gelé på toppen. Pyntet med sjokoladehjerter, kommer den garantert til å smelte hjerter på alle hjerters dag.
INGREDIENSER
- Bunn
- 1 pk Freia Makronfyll
- 2 stk eggehviter
- Fyll
- 200 gr Philadelphia Original
- 120 gr melis
- 1 ts Freia Vaniljesukker
- 3 dl lett rømme
- 3 dl kremfløte
- 1 pk Freia Sitrongelé
- 1 pk Freia Hurtig Gelé med Villbringebærsmak
- Pynt
- 1 pk Freia Hvit sjokolade
- 1 pk Freia Melkehjerter
- 1 pk Freia Hjertestrøssel
- 1 pk Freia Dekorsjokolade Blonder
- dekorativt bånd
- Du trenger blant annet
- bolle , visp, slikkepott, hjerteformet springform, bakepapir, kjele
FREMGANGSMÅTE
Bunn
Kaken kan like gjerne lages i en rund som i en hjerteform.Stivpisk eggehvitene og vend inn makronfyllet med en slikkepott.
Ha bakepapir i bunnen av formen og fordel massen. Stekes på 180 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl bunnen i formen på rist.
Ostefyll
Lag sitrongeléen som anvist på pakken, men halver vannmengden. Avkjøl.Pisk Philadelphia, rømme, vaniljesukker og melis glatt i en bolle.
Pisk fløten stiv i en annen bolle.
Bland alt dette sammen. Tilsett den avkjølte geléen til sist.
Hell over den kalde bunnen, bre utover og sett kaldt i 3 timer.
Kok opp hurtiggeléen, avkjøl noe og hell over kaken. Sett kaken kaldt igjen til den er helt stiv.
Pynt
Smelt Freia Hvit Sjjokolade i vannbad eller mikrobølgeovn. Has i et kremmerhus og brukes som lim for å feste sjokoladehjertene.Pynt som på bildet.