Freia

Norges stolthet


Freiaparken stod ferdig til Freias 25-års jubileum i april 1923, og både Kong Haakon og Dronning Maud var tilstede under innvielsen. Siden da har flere kongelige og andre viktige personer gjestet parken.

Gave til de ansatte Johan Throne Holst skapte Freiaparken for å skape trivsel på sjokoladefabrikken på Rodeløkka. Selv om parken har hatt mange høytstående gjester, har Freiaparken først og fremst alltid vært til for de ansatte. Throne Holst var tidlig ute med sin teori om at ansatte som føler seg verdsatt gjør en bedre jobb. I snart 100 år har Freia-ansatte kunnet nyte pausene sine ute i den frodige hagen, et lite pusterom i en hektisk fabrikkhverdag.

Freia

Arkitektur og harmoni Freiaparken er tegnet av arkitekt Ole Sverre, og er sterkt inspirert av engelske landskapsparker. For å skape harmoni mellom fabrikkbygningene, bygget han en paviljong som var formet som et gresk tempel. Det har med årene kommet til mange nye skulpturer i parken. Oslos første Gustav Vigeland-fontene ”Pikene på bjørnen” er plassert midt i parken.

Freiaparken er kun åpen for publikum ved spesielle anledninger.