Freia

freia og sjokoladebutikken


I 1899 åpnet Freia sitt eget sjokoladeutsalg på selveste Karl Johans gate i Oslo. Årsleien på hele 6.000 kroner var byens høyeste. I 1913 flyttet butikken inn på nybygde Grand Hotel, arkitekten bak hotellet, Ole Sverre, designet det elegante interiøret som skulle bli butikkens varemerke. Det påkostede interiøret ga fabrikken en aura av europeisk eksklusivitet, og borgerskapet strømmet til butikken for å se og bli sett, smake og kjøpe. Det ble med andre ord sosialt akseptert å spise norsk sjokolade!

nye moderne lokaler


I 1913 flyttet butikken inn i nybygde Grand Hotel. Arkitekten bak hotellet, Ole Sverre, designet det elegante interiøret i tidsriktig Louis Seize-stil, som skulle bli butikkens varemerke. Tre enorme prismekroner lyste opp butikken og hyllene var fylt med spesiallagde sjokoladepakninger.

Freia

fantastiske utstillinger


For de som ikke hadde råd til å gå inn, hadde butikken et fantastisk utstillingsvindu det gikk rykter om langt utenfor Oslo by. Folk reiste langveisfra til Karl Johan for å se de eventyrlige dekorasjonene, særlig var juleutstillingen populær. Ett år var det faktisk så mye trengsel foran butikken at politiet måtte tilkalles for å sperre av gaten.

over 100 år etter


Fortsatt får vindusutstillingene i Freiabutikken folk til å stoppe opp i en ellers travel gate, og mange tar turen innom for å kjøpe Non Stop, Twist og konfekt i løsvekt. Det er heller ingen hemmelighet at det er nettopp her du på vinterstid får landets aller beste varme sjokolade.

Freia

butikken på karl johan


Freiabutikken er et yndet stoppested for

sjokoladeelskere, så hvorfor ikke ta turen innom

neste gang du er i Oslo sentrum?

ADRESSE: Karl Johans gate 31

Åpningstider: Mandag – Fredag: 10.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 16.00
Søndag: Stengt