![](https://images.ctfassets.net/mxayx4sm830w/2452fBclme1Nt5bCT5dGYx/67ed989c6eb2fecf640a5d5dbfcb64fe/img-history1a.jpg?fm=webp&q=80)
FREIA OG SJOKOLADEBUTIKKEN
VISSTE DU AT...
I 1913 var store deler av befolkningen i ferd med å få smaken på norsk sjokolade. Norske produsenter dominerte markedet og hele 50% av all sjokoladen som ble spist her til lands, kom fra Freia.
Skapdørene i Freiabutikken hadde et intarsia som viste fabrikken og utviklingen i sjokoladeindustrien. Intarsia er en form for kunsthåndverk der man limer sammen og skjærer i tynne plater finér, for å skape et mønster i et møbel.
I 1950 var det ekstra lang kø utenfor Freiabutikken, da ble nemlig sjokoladerasjoneringen opphevet.
I 1960 byttet Freia plass med Grand parfymeri. På samme tid fikk butikken et lyst, luftig og moderne interiør.
I februar 2010 gjenåpnet butikken etter omfattende oppgradering. På skiltet står det ”Freia Sjokoladebutikk”.
20 prosent av all twisten som blir solgt i løsvekt i Freiabutikken er banantwist.
Tivoliversjonen av Melkesjokolade, Firkløver og Kvikk Lunsj 2 kg selges eksklusivt hos Freiabutikken.
![](https://images.ctfassets.net/mxayx4sm830w/12OMFsVv9by9EryYI6KqRt/efae67e270e3ff05eb7e6fc7a0a41aa9/img-history1b.jpg?fm=webp&q=80)
FANTASTISKE UTSTILLINGER
![](https://images.ctfassets.net/mxayx4sm830w/2fSJM3atJIVKsJ4KgsRptA/ac6a320dc2ec262ceb04c5d5be355072/freiabutikken-2.jpg?fm=webp&q=80)
![](https://images.ctfassets.net/mxayx4sm830w/4xQ8z7KKBpv4Ebo6ksmZBn/364aa2de69f29d41ff87bf2c5acf8698/img-history1c.jpg?fm=webp&q=80)
BUTIKKEN PÅ KARL JOHAN