FREIALAND ER STENGT MIDLERTIDIG


For å begrense kontakt med våre produksjonsanlegg og ansatte er Freialand midlertidig stengt.

Bakgrunnen for dette er bekymringen rundt spredning av Coronavirus.

Vi vet at mange har gledet seg til å besøke Freia-fabrikken de neste ukene og dette har derfor vært en tung beslutning å ta.

Alle som har bestilt besøk i denne perioden vil bli kontaktet, få refundert betalingen og vil være velkommen til å bestille ny tid for omvisning når vi åpner igjen.

les mer >

AKTIVITETENE I FREIALAND


opplevelsessenteret


Vi tar deg med på en reise i sjokoladens- og fabrikkens historie, helt tilbake til den gang toltekerne dyrket kakaotrær på 800-tallet. Dette er et morsomt og lærerikt univers for alle sjokoladeentusiaster, et interaktivt opplevelsessenter som byr på både kunnskap, smaksprøver, lek og moro.

sjokoladefabrikken


Vi tar en titt på sjokoladeproduksjonen. Du vil se moderne teknologi som i kombinasjon med tradisjon og dyktige arbeidere produserer «Norges beste sjokolade». Her på Rodeløkka har sjokoladelukten fra Freia preget området siden 1889, og vi er stolte av å vise deg hjertet i bedriften.

freiasalen


Freiasalen er kanskje Norges vakreste kantine. Veggene er dekorert med tolv malerier signert Edvard Munch, som en gang i tiden ble spesialbestilt av Freia. De sto ferdig til 25-årsjubileumet i 1923. I dag er Freiasalen fredet av Riksantikvaren, og er et lite stykke kunsthistorie.

støperiet


Bor det en kreativ sjokolademaker i deg? Eller er du bare glad i sjokolade? På Støperiet får du støpe din egen melkesjokolade og pakke den i egendekorert emballasje. Her blir det også servert ulike smaksprøver. Du får selvsagt ta med deg sjokoladen din hjem.

freiaparken


Om sommeren gir vi også omvisning i den flotte Freiaparken, som på 1920-tallet ble laget for at arbeiderne kunne ta en pause i frodige og vakre omgivelser. Her står det mange flotte skulpturer, skapt av kjente norske og internasjonale kunstnere.