Alices sjokoladekake

Alices sjokoladekake

Total Time2 T 0 MIN
VanskeligVanskelig
ServererSERVERER 12
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Bunn
  • 300 gr smør
  • 300 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 5 dl sukker
  • 6 stk egg
  • 4 dl hvetemel
  • 4 ts Freia Vaniljesukker
  • 1.5 ts salt
  • Dronningsjokoladekrem
  • 100 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 200 gr smør
  • 200 gr sukker
  • 3 stk egg
  • 1.5 dl kremfløte
  • Pynt
  • 200 gr marsipan
  • 200 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 1 pose Freia Non Stop
  • 100 gr Freia Selskaps Sjokolade
  • 1 pk Freia Sjokoladedekor Hjerter

FREMGANGSMÅTE

  1. Bunn

    Smelt smør og sjokolade i en gryte på svak varme. Pisk sukker og egg til eggedosis og sikt inn det tørre. Bland i den smeltede smør/sjokoladeblandingen. Fordel røren i to former og stek kaken i 175 °C i ca. 30 minutter.
  2. Dronning Sjokoladekrem

    Smelt sjokolade og smør på svak varme. Tilsett de øvrige ingredienser og kok opp under omrøring. Avkjøl kremen til den er helt kald, og pisk den til en jevn konsistens. Legg den ene kakebunnen på et fat. Bre kremen over kaken og legg deretter på den andre bunnen.
  3. Pynt

    Kjevle ut et marsipanlokk som er like stort som kaken og dekk kaken med dette. Til sjokoladekanten rundt kaken, klipp en lang remse med bakepapir. Den skal være litt bredere enn kaken er høy og så lang at den akkurat når rundt kaken. Legg bakepapiret på et bord og legg gjerne et annet bredere papir under så det ikke blir så mye søl. Sjokoladen smeltes og helles i en liten pose. Klipp hull i det ene hjørnet og lag deretter et tett sikksakkmønster med sjokolade over hele strimmelen. Vent til sjokoladen har stivnet. Løft så strimmelen forsiktig opp og legg den rundt kaken. Trekk deretter varsomt bakepapiret av. Hjemmelaget sjokoladepynt kan lages ved å bre litt smeltet sjokolade utover en bit bobleplast, og la denne bli stiv i kjøleskapet. Dra forsiktig av plasten. Kremmerhuset er laget på "overhead plast" (ev. bakepapir), som er formet som et kremmerhus. Dekk nesten hele den innvendige flaten med smeltet sjokolade. Settes kaldt til det stivner. Plasten fjernes forsiktig.

Detalj Tips

Alice Hald Clark med "Alice Sjokoladekake" er vinnerkaken i Freia konkurransen "Lager du landets beste kake?" i 2011 Alice vant, foruten en reise for to til sjokoladefestivalen i New York City, forbruk av Dronning kokesjokolade i et helt år og sitt navn og kake på forsiden av Dronning kokesjokolade 200g i 2012. Kaken er fantastisk god!

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • Postadresse:
  • Mondelez Norge AS, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo, Norge

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323