Annes kake med mandelbunn og sjokolademousse

Annes kake med mandelbunn og sjokolademousse

Foto: Kim Holthe/Norsk Ukeblad

Total Time4 T 0 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 12
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Bunn
  • 200 gr mandler
  • 200 gr melis
  • 4 stk eggehvite (r)
  • Sjokoladekrem
  • 2 ss kaffe
  • 0.5 dl melk
  • 200 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 200 gr smør
  • 200 gr melis
  • 4 stk eggeplomme (r)
  • Du trenger blant annet
  • form , 24 cm

FREMGANGSMÅTE

  1. Bunn

    Mal mandlene og bland med melis. Stivpisk 4 egghviter, og vend det forsiktig inn i mandel- og melisblandingen. Hell røren over i en smurt form, 24 cm, med bakpapir i bunnen. Stek i ovnen på nederste rille ved 175 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl bunnen på rist.
  2. Sjokoladekrem

    Ha kaffe, melk og kokesjokolade i biter i en bolle og smelt over vannbad. Rør sammen. Rør mykt smør og melis hvitt og luftig. Rør inn eggeplommer, ett om gangen. Rør til slutt inn den avkjølte, smeltede sjokolade- og kaffeblandingen. Sett kaken på et kakefat, og sett "ringen" fra springformen rundt. Fyll sjokoladekremen over mandelbunnen, glatt den pent ut. Sett kaken kaldt i kjøleskapet til sjokoladekremen har stivnet, i minst 3-4 timer eller natten over. Fjern ringen ved å løsne den med en spiss, varm kniv rundt kanten. Pynt kaken med sjokoladepynt og gjerne frisk frukt eller bær. Servere gjerne en bærsaus ved siden av.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • Postadresse:
  • Mondelez Norge AS, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo, Norge

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323