Annes kake med mandelbunn og sjokolademousse
Foto: Kim Holthe/Norsk Ukeblad
4 T 0 MIN
Middels
SERVERER 12
SKRIV UT
INGREDIENSER
- Bunn
- 200 gr mandler
- 200 gr melis
- 4 stk eggehvite (r)
- Sjokoladekrem
- 2 ss kaffe
- 0.5 dl melk
- 200 gr Freia Dronning Sjokolade
- 200 gr smør
- 200 gr melis
- 4 stk eggeplomme (r)
- Du trenger blant annet
- form , 24 cm
FREMGANGSMÅTE
Bunn
Mal mandlene og bland med melis. Stivpisk 4 egghviter, og vend det forsiktig inn i mandel- og melisblandingen. Hell røren over i en smurt form, 24 cm, med bakpapir i bunnen. Stek i ovnen på nederste rille ved 175 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl bunnen på rist.Sjokoladekrem
Ha kaffe, melk og kokesjokolade i biter i en bolle og smelt over vannbad. Rør sammen. Rør mykt smør og melis hvitt og luftig. Rør inn eggeplommer, ett om gangen. Rør til slutt inn den avkjølte, smeltede sjokolade- og kaffeblandingen. Sett kaken på et kakefat, og sett "ringen" fra springformen rundt. Fyll sjokoladekremen over mandelbunnen, glatt den pent ut. Sett kaken kaldt i kjøleskapet til sjokoladekremen har stivnet, i minst 3-4 timer eller natten over. Fjern ringen ved å løsne den med en spiss, varm kniv rundt kanten. Pynt kaken med sjokoladepynt og gjerne frisk frukt eller bær. Servere gjerne en bærsaus ved siden av.